Oldal tetejére

Színhoroszkóp: ezek a színek vannak legnagyobb hatással a csillagjegyekre

A szín energia, ami minden emberre valamilyen hatást gyakorol: jó esetben nyugalmat, éberséget, erőt kölcsönözhetnek. Színhoroszkópunkból most megtudhatja, hogy az egyes csillagjegyekre mely színek hatnak a legerősebben.

sárga szín

Kos: piros

A Kos lelkére a piros gyakorolja a legnagyobb hatást: energiát, szenvedélyt és bátorságot kölcsönöz, de jellemzi az ő kíváncsiságát, aktivitását és határozottságát is. A piros szín figyelmet követel; a piros minél több árnyalata veszi őt körül, annál erősebb lesz.

Bika: zöld

Az élénkzöld a természethez „köti” a Bikát, de többek között azt is jelképezi, hogy ennek a csillagjegynek mennyire sajátja a haladás, a fejlődés és a növekedés. A Bika számára a tavasszal megjelenő zöld energiabombaként hat, ami nemcsak inspirálja, de erősíti.

Ikrek: sárga

A sárga szín stimulálja az Ikrek lelkét, fokozza a kíváncsiságot, briliáns ötleteket szül – és fokozza a csillagjegy vidámságát. A sárga a Nap szimbóluma, ami felmelegíti és világossá teszi mindzat, ami körülveszi. A sárga – mint az intellektus és az elme színe – segít a koncentrációban is.

Rák: fehér és ezüst

Az élénkfehér és az ezüst párosítása erősíti a Rák megérzéseit, és tiszta lapot nyújt. A Hold fényes ruhája vagy a csillámló vízfelszín fehér-ezüstje a tisztaságot, az érzékenységet, a megértést és a szeretet áramlását szimbolizálja, ami minden Rák sajátja.

Oroszlán: arany

A fénylő arany az Oroszlán meleg szívét és pozitív szellemét erősíti, miközben a szín a rang, a stílus, az erő és a presztízs szimbóluma is. Ez a kifejező színárnyalat nemcsak azt a figyelmet adja meg az Oroszlánnak, amire vágyik, de nagylelkű természetére és optimista világnézetére is utal.

Szűz: zöld és barna

A klasszikus barna és a zöld „leföldelik” a Szűz jegy szülöttjét, és segítik, hogy folyamatos fejlődésére fókuszálhasson. A barna segíti a stabilitás, az elővigyázatosság és a tudatosság megőrzését, míg a zöld a növekedésben és az élethosszig tartó önismereti úton támogatja a Szüzet.

Mérleg: rózsaszín és kék

A légies rózsaszín és a könnyed kék abban segítik a Mérleget, hogy megnyissa a szívét, és megélje a jelent. A halványkék olyan, mint a finom szellő, ami hűvös, tiszta egyensúlyt teremt, míg a rózsaszín a Mérleg édes, szerethető oldalát erősíti.

Skorpió: fekete

A fekete sötét és titokzatos szín, ami a Skorpiót is azzá teszi. A csillagjegy a „feketébe vonul vissza”, hogy megpihenjen és erőt gyűjtsön ahhoz, hogy másnap mindent megkérdőjelezzen. Ahogy egyes kultúrákban a fekete a gyász és az újjászületés jele, úgy a Skorpió számára az elengedés és az átalakulás képességének tónusa.

Nyilas: lila

Az üde lila jó hatással van a Nyilas szellemére, éberségre, nyitottságra és felvilágosodásra sarkallja. A lila a bőség színe is egyben: szerencsét hoz a Nyilas életébe, megerősíti természetességében, és arra sarkallja, hogy folyamatosan tágítsa tulajdon horizontját.

Bak: barna és szürke

A föld két színe abban erősíti a Bakot, hogy erős és praktikus tudjon maradni, és arra sarkallják, hogy megbízható, szavahihető, hagyománytisztelő maradjon. A szürke a Bak konzervatív oldalára hat, míg a barna a stabilist erősíti – hogy minden körülmények között elérje célját.

Vízöntő: kék

A nyugalmat árasztó kék segíti a Vízöntőt abban, hogy pompás ötletei és nyughatatlan energiái közepette megtalálja az egyensúlyt. A kék a végtelenség, az áramlás és a kísérletezgetés színe, ami abban a hitben támogatja a Vízöntőt, hogy nincs lehetetlen.

Halak: halványzöld

A fakó zöld gyógyulást és megújulást hoz a Halak számára, és erősítik azokat a gyógyító, fiatalító energiákat, amikről a Halak híres. A világoszöld inspirál, újító gondolatok születésében segít – nem véletlenül tartják úgy, hogy az élet színe.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Hasznos volt ez az oldal?