Ez az 5 balkonnövény a legunalmasabb teraszt is feldobja

Színesek, dekoratívak és nem érzékenyek: 5 olyan balkonnövényt mutatunk, ami látványosan átalakítja a teret.

Ausztrál százszorszép

A színes egynyári balkonnövény nemcsak dekoratív, de illatos is. Nem igényel túl sok gondozást, de a virágbokor így is elérheti a 30-50 cm magasságot. 

százszorszép

Kattintson a képre a virágért!

Hófehér bakopa

Az apró virágú, tömött bokrú növény balkonládákban, függő kosarakban is jól érzi magát, ha kap elég fényt, megfelelő táptalajt és az öntözéséről is rendszeresen (de nem mindennap) gondoskodunk.

bakopa

Heverő tömpevirág

A napsárga virágú bokor annyira felkapott balkonnövény, hogy ma már szinte minden növénykereskedésben fellelhető. Melegtűrése kiváló, de rendszeres öntözést igényel. 

heverő tömpevirág

A növényért kattintson a képre!

Csíkos petúnia

A trombita alakú növény nemcsak azért népszerű, mert virága megannyi színben, formában pompázik, de azért is, mert gondozása nem igényel túl nagy körültekintést. Magassága elérheti a 20-30 cm-t, a virágok mérete pedig 5-10 cm-re is megnőhetnek. Színes tündöklésükhöz nem kell más, mint sok napfény, jó vízáteresztő képességű táptalaj, rendszeres öntözés és az elszárd részek eltávolítása.

petúnia

Dupla virágú futómuskátli

A futómuskátli tavasztól egészen kora őszig gyönyörű színekben pompázik, megfelelő átteleltetés mellett évekig elkísér bennünket. Sok napfényt igényel, de a tűző napot nem viseli jól, megfelelő táptalajba kell ültetni, és bőségesen öntözni. 

futómuskátli
Kattintson a képre a virágért!

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Ezek is érdekelhetnek!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!