Oldal tetejére
3 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Egy elektromos tűzőgépnek bármelyik háztartásban van létjogosultséga, hiszen rendkívül sokoldalúan használható elektromos szerszám. Használható papírkötegek összetűzésénél, különböző anyagok (például bőr, szövet, fólia, stb.) rögzítésénél, kárpitozásnál, továbbá faanyagok munkálásánál. Habár a mindennapokban nincs szükség elektromos tűzőgépre a háztartások zömében, azonban számtalan helyzetben jó szolgálatot tesz, ha van egy a háznál. Olyan esetekben elengedhetetlen kellék, mint a lambériázás, kárpitozás, vagy faanyagok egymáshoz rögzítése. A ház körüli felhasználáson kívül természetesen szakemberek, hobbi barkácsolók és ezermesterek is hasznát veszik a Praktiker kínálatában elérhető tűzőgépeknek. Annak köszönhetően, hogy elektromos az energiaellátása, működtetéséhez nincs szükség sűrített levegőre vagy kompresszorra.

Egy tűzőgép nem csupán megkönnyíti a munkát, de jelentősen felgyorsítja a munkafolyamatokat is, hiszen nem szükséges kalapácshoz és szöghöz nyúlni. Keskeny tűzőfejének köszönhetően az eszköz ideális kis helyeken végzett munkához is. Az egykezes használat is kényelmesen megoldható vele, tekintve, hogy csúszásgátló markolattal és biztonsági kapcsolóval van ellátva. Az elektromos tűzőgép gyors haladást biztosít és a legtöbb esetben praktikusabb és kényelmesebb a használata, mint egy kalapácsnak.

Válassza ki a legmegfelelőbb tűzőszeget, valamint az összetűzni kívánt anyagok számára legtökéletesebb ütési erőt, majd végezze el a sorozatos rögzítést olyan sebességgel, amelyet kézi szerszámmal nem lehetne kivitelezni.

Működési elvét tekintve elektromágnessel felgyorsított dugattyú felel az ütőerő létrejöttéért, mely a rögzítőelemet beütőnyelv alkalmazásával üti az anyagba. A tűzőgépek közül az elektromos típusúak a legnagyobb hatékonyságúak, mert folyamatos és villámgyors munkára képesek, ezért mind az ipari szektorban mind a háztartásokban megállják a helyüket. A tűzőelemek elengedhetetlen kiegészítői az elektromos tűzőgépnek. Létezik hajlított lemez formájú, finom kapocs, keskeny kapocs, tűzőszeg, valamint a kapocshegyek között is vannak különbségek. Ahhoz, hogy mit mivel tűzzön, figyelembe kell venni a rögzítendő és a rögzítési tárgy anyagát. Finom anyagokhoz finom kapcsot kell használni, lapos kapcsot pedig a keményebb, nem szőtt anyagok tűzésére. 

A tűzőgép helyes használata akkor valósul meg, ha nem tapasztalunk visszaütési effektust, amely a nagy energiaátadásnak köszönhető. A helyes fogáshoz tartsa a markolatot, a másik kezével pedig felülről támasszon.