Akkumulátor töltő

14 termék

Az autó akkumulátorok töltésével minden autó tulajdonosnak időről időre foglalkoznia kell, és a töltő az az eszköz, amivel ezt a feladatot meg tudjuk oldani. Az akkumulátor felelős a motor indításáért - ezért hivatkoznak rá indítóakkumulátorként is - valamint a jármű elektromos berendezéseinek töltéséért, ezért működése alapvető fontosságú.

Az akkumulátor indítási teljesítményét és élettartamát sokminden befolyásolhatja. A gyakori rövid távú közlekedés, megállás és elindulás, vagy éppen a téli, nulla fok alatti hőmérséklet mind rontják a teljesítményt. Ha több kiegészítő van rákötve az akkumulátorra - például az ülésfűtés - akkor is gyakran lesz szükségünk töltésre. 

A leghosszabb hasznos élettartamot akkor biztosítjuk az akkumulátornak - és ezáltal a problémamentes működést autónknak -, ha azt teljesen feltöltött állapotban tartjuk. 

Javasolt az autó akkumulátor meghibásodását elkerülendő tavasszal és ősszel feltölteni akkor is, ha nincs vele probléma.

Vegyük figyelembe a töltő és a jármű típusát is, mielőtt elkezdjük a töltést. Vannak például olyan autótípusok, amelyeknél a gyorstöltő funkciót nem szabad használni. Mindig ellenőrizzük, hogy az adott akkumulátorhoz megfelelő-e a készülék, amelyet rá akarunk kötni.

Az optimális működéshez mindig érdemes az akkumulátor töltő használati útmutatójával megismerkedni. 

Autó akkumulátor töltők

Milyen berendezésre van a töltéshez szükségünk? Egyszerűbb felépítésű és többfunkciós készülékek közül választhatunk. Az automatikus akkumulátor töltők mindenkinek ideálisak. Olyan változatot a legbiztonságosabb használni, amelyik automatikusan leáll. 

Választhatunk digitális, mikroprocesszor-vezérelt diagnosztikával ellátott töltőt is, amely maximális teljesítményt biztosít. 

Mi az a bikázó, bikázás?

Bikázásnak nevezzük azt, amikor az egyik akkumulátor segítségével töltjük fel a másikat, bikázókábel segítségével. Ez lényegében a kisült akkumulátor beugratása egy segítségnyújtó akkumulátor segítségével. 

Fontos, hogy rendelkezzünk a megfelelő alapismeretekkel mindehhez, mert akár robbanásveszélyes is lehet a művelet, ha nem megfelelően végzik. Fontos például, hogy hibás akkumulátort nem érdemes megpróbálni beugrani. Vizsgáljuk meg mindkét akkumulátort, mielőtt összekötjük őket a bikázókábellel. 

Nincs feltétlenül szükség másik autóra, bikázhatunk gyorsindítóval vagy indítás rásegítő készülékkel is. Az ilyen kompakt készülékeket mindig magunkkal hordhatjuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!