A legjobb rovarriasztó módszerek

A legjobb rovarriasztó módszerek a Praktikertől. Segítünk felvenni a harcot a szúnyogok, kullancsok, legyek és hangyák ellen. Bemutatjuk az elektromos rovarriasztók működését, valamint az összes típust (aeroszol, porok), amellyel védekezhetsz.

Mondanunk sem kell, mennyire megkeseríthetik a kikapcsolódásra szánt időt a szúnyogok, a legyek és az egyéb zümmögő rovarok, legyen szó egy nyári szabadtéri koncertről, baráti grillezésről vagy csak egy könnyed beszélgetésről az erkélyen. Hogy tudunk védekezni az ellen, hogy a duruzsolás és a viszketés az őrületbe kergessen minket? Szerencsére rovarölő szerek és eszközök garmada áll rendelkezésünkre, cikkünk ezeket szeretné bemutatni dióhéjban.

%%TERMEK_AJANLO_669%%

rovarriasztó

Legjobb szúnyog- és kullancsriasztó módszerek

Aeroszolok, sprayk

Választhatunk kémiai anyagokkal ható riasztószereket, ezeknek nagyon sok fajtájuk van. Ezek a termékek alapvetően három összetevőt tartalmaznak. Vagy etil-butil-acetil-aminopropionát, vagy dietil-toluamid, vagy pikaridit a hatóanyaguk, amit főleg alkohollal vegyítenek, majd ehhez kerül valamilyen illatanyag, hogy az emberi érzékelés számára ne legyen kellemetlen a vegyszer használata.
Emellett vannak bio-rovarriasztó aeroszolok és sprayk is, amelyek illat- és tartósítóanyagai kizárólag természetes eredetűek. Általában eukaliptuszolajat, illetve kókusz- és citromolajat tartalmaznak. Ezek elődjeit már évszázadok óta használták őseink, főleg kámfort, fahéjat és ciprust égettek az idegesítő rovarbetolakodók elűzésére.

Elektromos rovarűzők

Igazi high-tech termékek, működési mechanizmusuk az ultraszónikus hullámokat kibocsátásán alapul. Ezek a hullámok barátságtalan környezetet eredményeznek a rovarok számára, ezáltal elriasztva a szúnyogokat és a legyeket. Használatuk igen egyszerű, be kell dugni a konnektoraljzatba és már hat is. Kifejezetten beltéri használatra ajánlottak.

Krémek, folyadékok

Érdekes, hogy néhány illat kifejezetten taszítja a szúnyogokat és legyeket, sok testápoló, arcszesz és parfüm illata azonban mágnesként vonzza őket, ezért ajánlott ezen utóbbiak használatát kerülni. Ezzel szemben vannak speciálisan erre a célra készített rovarriasztó krémek és folyadékok. Itt is választhatunk csak természetes összetevőkből előállított termékeket, amik kókuszolajon kívül tartalmazhat még valami citrusos anyagot, kurkumát, bazsalikomot vagy vaníliát is.

rovarriasztó

Légyriasztó szerek

Légylap, az ősi módszer

Bár a legyek nem csípnek, de irritáló hatásuk nem elhanyagolható. Légylapokat már nagyon régóta használunk. Ezek hosszú, ragasztós papírcsíkokból állnak, amelyek illóanyagukkal magukhoz csalogatják a legyeket. Általában környezetbarát eszközök, nem tartalmaznak mérgező anyagokat. Használatuk igen hatékony, gazdaságos. A csíkokat fel lehet rögzíteni a mennyezetre vagy egy gerendára, pajtákban, ólakban, istállókban, mezőgazdasági üzemekben.

Granulátumok

A légyirtó granulátumok olyan feromonokat tartalmaznak, amelyek varázsszerként vonzzák magukhoz a rovarokat, majd megmérgezik őket. A légyirtót csalétekként helyezzük ki kis tálcákba, és hagyjuk hatni a szert! Keserűanyag-tartalmuknak és illatmentességüknek köszönhetően megóvják a kisgyermekeket és a háziállatokat az esetleges mérgezéstől.

Hangyariasztók

Csalétek

A lakásunkon belül védekezhetünk elektromagnetikus hangyariasztó készülékkel, illetve vásárolhatunk különböző fajta hangyairtó por csalétkeket, hangyairtó aeroszolokat vagy gél halmazállapotú hangyairtó csalétkeket is. Utóbbiakkal nemcsak lakásunkon belül, de a szabadban is sikeresen védekezhetünk a hangyák ellen.

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Ezek is érdekelhetnek!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!