Ragasztópisztoly a lélegzetelállító dekorációhoz

Ragasztópisztoly a gyors és hosszú távú ragasztásért. Olyan egyedi csomagolást készíthetünk vele, amelyet barátaink, családunk is csodálni fog, mutatjuk hogyan! – Praktiker ötletek

ragasztópisztoly

Beléptünk az ünnepi szezonba, és otthonunkat ellepte a karácsonyi nyüzsgés és készülődés. A lakás dekorálása az ünnepi várakozás fontos része, hiszen alapvetően meghatározza az otthonunk hangulatát az, hogy milyen apróságokkal és szépségekkel díszítjük ki. Cikkünk néhány jó tipp kíséretében a dekorálás egyik nagyon hasznos eszközét fogja bemutatni: a ragasztópisztolyt.

Ragasztópisztoly használata

A ragasztópisztoly sok háztartásban előfordul, hiszen egyrészt barkácsolásra is használható, másrészt hobbidekorcéloknak is tökéletesen megfelel. A formájukat tekintve általában pisztoly alakúak, a fejrésznél egy kihajtható támasztékkel, ami abban segít, hogy munka közben le tudjuk tenni őket. Van akkumulátoros és árammal működő fajtáik. Az előbbieknél egy tápkábel van a pisztolyhoz erősítve. Maga az eszköz könnyű, így kényelmes használni. Az elektromos verziónál néha egy kis kellemetlenséget okozhat, hogy a könnyű súly miatt a tápkábel elhúzhatja az eszközt.
A használata nagyon könnyű, szinte gyerekjáték. A cső egyik végén dugjuk be a ragasztórudat, húzzuk meg a ravaszt, amitől az eszköz másik végén kijön a folyékony, megolvadt ragasztó. A ragasztót csöpögtessük a megfelelő helyre, ami egy kis idő után le fog hűlni és megszilárdul. Figyeljünk arra, hogy a ragasztandó felületet megfelelően zsírtalanítsuk!

Díszek, dekoráció ötletek

A ragasztópisztoly legnagyobb előnye az irányíthatóság és precíz adagolhatóság. Mivel dekorációs célra szeretnénk használni ezt az eszközt, így fontosak az esztétikai szempontok is: a ragasztópisztollyal nagyon tiszta a munkavégzés, a ragasztó nem kenődik el és nem szárad oda olyan helyekre, ahová egyáltalán nem szeretnénk.

Készítsünk adventi koszorút vagy adventi díszeket ragasztásos technikával! Vannak olyan koszorúalapok, amelyekre kifejezetten ajánlott ragasztani az alapanyaguk miatt. Használhatunk dekorragasztókat, ezek legfőbb funkciója nemcsak a ragasztás, hanem a díszítő motívumok elkészítése, ezért különböző árnyalatokban, akár csillogó színekben is kínálják a gyártók.
Különösen jó kis összeállításokat lehet készíteni a bejárati ajtókra dekorragasztásos technikával. Használjunk natúr falapokat és elemeket, akár formákra vágva, kis színes gömböket, természetes alapanyagokat, bogyókat, makkokat, tobozokat. Kompozíciónk lehet régies, romantikus vagy akár modernebb, játékos hatású. Színes szalagok, textíliák, gyöngyök, mesefigurák garmada áll rendelkezésünkre ehhez a hobbiboltokban.

Egyedi csomagolások

Ha van még elég időnk karácsonyig és már megvettük az ajándékokat, fordítsunk kreatív energiáinkat a csomagolók elkészítésére! Ajándékot kapni már önmagában is öröm, de különösen nagy meglepetést okozhatunk azzal, ha a csomagolásunkat igazi kis műalkotásokká varázsoljuk!
Természetesen kezdjük munkánkat a csomagolóanyag kiválasztásával. Ezután találjuk ki, milyen kiegészítők passzolnak a papírhoz színben, dizájnban. A gyerekek örülhetnek a kis plüssállatoknak, műanyag mesefiguráknak, becsomagolt csokinak, szaloncukornak. Ezeket kis kézügyességgel ráragaszthatjuk a csomagolásra. Színes szalagokkal, esetleg fenyőággal feldobhatjuk a saját kompozíciónkat! Engedjük el teljesen a fantáziánkat: használjunk illatos dolgokat (pici kézműves szappanokat, parfümöt kis üvegcsében stb.) vagy csillogó dekortermékeket! A ragasztásnál minden esetben figyeljünk, hogy csak annyi anyagot tegyünk a dekortermékre, hogy azt sérülésmentesen le lehessen választani a csomagról, ha valaki szeretné eltenni őket emlékbe.

%%TERMEK_AJANLO_109%%

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!