Oldal tetejére

Parti a kertben: 15 pénztárcakímélő ötlet

A jó idő beköszöntével a kisebb ünnepségeket, születésnapokat, névnapokat is megrendezhetjük a kertünkben vagy a teraszon. Nem kis feladat ez, és anyagilag is megterhelő tud lenni akárcsak egy tíz fős meglepetésbuli is. Óhatatlanul eszünkbe jut, hogy a kertbe is kellene pár díszítőelem, de már nem engedhetjük meg magunknak a drága, pont az ilyen ünnepeket megcélzó csecsebecséket.

A jó idő beköszöntével a kisebb ünnepségeket, születésnapokat, névnapokat is megrendezhetjük a kertünkben vagy a teraszon. Nem kis feladat ez, és anyagilag is megterhelő tud lenni akárcsak egy tíz fős meglepetésbuli is. Óhatatlanul eszünkbe jut, hogy a kertbe is kellene pár díszítőelem, de már nem engedhetjük meg magunknak a drága, pont az ilyen ünnepeket megcélzó csecsebecséket.

Ilyenkor beindul a fantázia, és mint hónap végén, abból próbálunk meg főzni, amink van. De lássuk csak, milyen gyorsan és könnyen megvalósítható ötletekkel lehet feldobni a kertet, hogy megfelelő helyszíne lehessen az eseménynek. 

Az első legfontosabb, amit meg kell oldani, hogy hova ültessük a vendégeket. Ha van olyan szőnyegünk, amit nem sajnálunk, nyugodtan terítsük le!

A párna mindig tökéletes megoldás, amit ha alaposan betakarunk, netán ellenálló anyagból készítünk rá huzatot, nem piszkolódik össze.

A raklap a kerti parti elhagyhatatlan kelléke, amit csak le kell takarni, és máris megoldódott az ültetés kérdése.

A járdánk szegélyét díszíthetjük körülbelül 1 méteres hosszúságúra vágott botokra felkötött üres üvegekkel, amelyekbe vágott virágot tehetünk.

Színes, kinőtt vagy megunt pólóinkból vágjunk ki nyújtott háromszögeket, majd ragasszuk fel egy egyszerű spárgára, keverve a színeket máris látványos kiegészítővel gazdagodtunk.

Akinek nincs felesleges pólója otthon, ragasszon papírt a spárgára! A kerti parti központi helyszíne lesz bizonyosan, ezért gondosan válasszuk ki a helyet, ahová kitoljuk jó öreg talicskánkat. Engedjük fel jéggel, majd a felszolgálni kívánt mennyiségű italt helyezzük bele.

És ha már a tálalásnál tartunk, vegyük elő a jó öreg létrát.

Az esti parti elengedhetetlen kiegészítői:

Befőttesüvegekből és a minden háztartásban fellelhető mécsesekből remek kis lámpásokat tudunk varázsolni. Ha időnk engedi, és van otthon üvegfesték, akkor csak a fantázia szab határt annak, hogy mi lesz az üvegedényből. Ha raffiát vagy egyéb színes szalagot is tudunk az üveg szélére kötni, az még hangulatosabbá teszi a mesterművünket, de vigyázzunk, hogy az üvegbe ne lógjon bele semmilyen gyúlékony anyag!

Úszó mécseseket tehetünk egy jó állapotú fémvödörbe engedett víz tetejére is, ahol a mécsesek közé tehetünk a kertből frissen vágott, laposabb virágokból.

A jó öreg parasztbiciklinket is kitolhatjuk nyugodtan a kertbe, és a karácsonyi égősort rátekerve egy egészen különleges darabbal egészíthetjük ki a buli helyszínét.

Üres üvegekbe tehetünk karácsonyi égősort, és akár a kerítésünket is nagyon szépen fel tudjuk díszíteni ezekkel a fényforrásokkal.

Tejesdobozok oldalát vágjuk ki, mintha csak madáretetőt csinálnánk. Helyezzünk bele mécsest, és máris pompás kis lámpával bővült az esti szettünk.

Lyukacsos szerkezetű téglába helyezhetünk gyertyákat, amelyek nagyon szépen mutatnak tömegével meggyújtva akár a kert több pontján is.

Néhány általános tanács mielőtt nekilátunk:

1. Nem kell agyondíszíteni a kertünket és az asztal környékét, kövessük a „a kevesebb néha több” elvét.

2. Gondoskodjunk tűzoltó alkalmatosságról, fő a biztonság!

3. Válasszuk ki gondosan a kerti mécsesek helyét, lehetőség szerint oda tegyük, ahol csak a puszta föld vagy víz van a mécses körül. Így ha véletlenül felborul a díszítésünk, akkor sem fog meggyújtani semmit.

4. A világító füzérek üzemeltetéséhez szükséges hosszabbítókat gondosan helyezzük el, lehetőleg kerüljük el vele a járási útvonalat.

5. Készítsünk többször használatos kiegészítőket, mert kiszolgálják akár az egész szezont, amit a kertben tölthetünk.

 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • Termékfoglalás

  A megrendelt terméket akár 5 napig lefoglaljuk Önnek!
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével