Oldal tetejére
23 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Az MDF falburkoló panelek strapabíró falfedő elemek, melyek nagy nyomáson, speciális adalékanyagok hozzáadásával készülnek préseléssel. Adalékanyagtól függően tűzállók és nedvességállók is lehetnek. A falpanelek egészen új lehetőségeket hoztak a lakásfelújításokban. Segítségükkel olcsón és egyszerűen lehet renoválni bármilyen falfelületet, legyen szó fürdőszobáról, konyháról, előszobáról, de akár a ház ékkövévé is válhat egy jól megválasztott burkolat.

A falburkoló panelek igazi innovációnak számítanak, mert azon kívül, hogy dekorelemként funkcionálnak, remek a hő- és hangszigetelő képességük is! Az MDF panelek használatával egy egységes és ellenálló felületet kapunk, amit a konyha munkapultja körül is fel lehet használni burkolásra. Az olyan szélsőséges körülményeket felsorakoztató helyiségekben is tökéletes választásnak bizonyulnak, mint a konyha vagy fürdőszoba, ahol a hőingadozásnak és a magas párának is képesek ellenállni. Ez a tökéletes választás, ha strapabíró és praktikus falburkolatot keres, amely könnyen tisztítható és az enteriőrt is felüdíti változatos formáinak, mintáinak és anyaghasználatának köszönhetően. 

A panelekkel könnyű dolgozni, ugyanis tetszőlegesen méretre vághatók és könnyen rögzíthetők. A felrakáshoz nem kell szakértőnek lenni, csak oldószermentes barkács- vagy PVC ragasztóra van szükség, de még egy erősebb kétoldalú ragasztószalaggal is rögzíthetőek. Kiválasztásnál érdemes átgondolni, hogy milyen hatásoknak lesz a panel kitéve az adott helyiségben, hiszen minden falpanel egyedi adottságokkal rendelkezik. 

Többféle panelt különböztetünk meg, többek között a PVC falpaneleket, a polisztirolból készülteket, az MDF falpaneleket, a bőrből vagy farostból készülteket és a bio falpaneleket. Ha az ár a legfontosabb kiválasztási szempont, akkor a PVC bizonyul a legjobb döntésnek, alacsony ára és egyszerű használhatósága miatt. Ez az anyag azonban nem megfelelő bármelyik helyiségbe, ugyanis a konyhában túl sok hőhatás és pára érheti, ezáltal felhullámosodhat és elválhat a felülete a faltól. A műanyag panelek dekorelemként kiválóan működnek, hiszen matt és magas fényű felületűek is megtalálhatóak belőle, azonban az állaguk könnyebben romlik szélsőséges körülmények között, mert könnyen repedhetnek, vetemednek. Ha strapabíróbb borításra van szükségünk, érdemes az MDF paneleket alkalmazni. 

Rögzítésnél fontos megnézni, hogy egyenletes-e a fal, ha igen, akkor elegendő egy ragasztás is, amennyiben nem, akkor érdemes először egyenletesebbé tenni a falat. 

Az MDF falburkolati panelek környezetbarátok és teljesen biztonságos anyagok, ezért bátran használhatók minden szobában. Előnyük, hogy könnyű a rögzítésük, tartósak és nem sérülékenyek. Nem gond a nedvesség vagy a kosz sem a speciális bevonatuknak köszönhetően.