Oldal tetejére
3 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

A lépcső házunk egyik éke, ám egyben a legnagyobb gondossággal kivitelezett része is kell, hogy legyen. Természetesen ettől még nem kell eltekinteni attól, hogy a lépcsőnk otthonunk stílusához illeszkedjen, viszont fontos, hogy a biztonságos megoldás is nagy szerepet játszon, mikor a burkolatok anyagai között válogatunk. Egy megfelelő, időjárási viszontagságoknak is ellenálló lépcsőlapon kellő nyugalommal és magabiztossággal mehetünk ki a reggeli újságért, vagy friss levegőt szívni és madárcsicsergést hallgatni egy bögre kávéval a kezünkben a teraszra. 

Bár a beltéri lépcsőknél a legkedveltebbek a melegebb hatást nyújtó, faanyagú járólapok, mint például a fenyő, a bükk vagy a tölcs lépcsőlap, a kültéri változat esetén, legyen szó akár a lakáshoz felvezető, a kertben való közlekedést segítő vagy a hangulatos teraszra vezető lépcsőről, sokkal fontosabb tényezővé válik a járólap időjárási viszontagságokkal szembeni ellenállása, és hogy bármilyen körülmény esetén is biztonságosan léphessünk rá. A kültéri lépcső és lépcsőlap méreteinek tervezésekor elengedhetetlen figyelembe kell venni, hogy gyerekek és idősek is kényelmesen közlekedhessenek rajta. 

Érdemes a ház és kert stílusához, valamint a homlokzat jellegéhez igazítani, hogy milyen anyagú kültéri járólapot választunk. Anyagát tekintve számos variáció közül válogathatunk: a csempe, kerámia, kő, műkő, de az előregyártott beton lépcsőlap is nagyszerű választásnak bizonyul. A széles választékban elérhető lépcsőlap anyagok közül külön kiemelnénk a gres járólapot, mely egy anyagában színezett, homogén, mázatlan, a természetes kövek hatását tükröző kerámialap, ráadásul a kopásállósága is kiváló. 

Bármilyen anyag illeszkedjen otthona stílusához, kültéri lépcsőlapnál elsődleges szempont legyen egy csúszásmentesített, fagyálló és kopásálló anyag kiválasztása. De mit is takar ez a triumvirátus pontosan? Egy fagyálló járólap tömör szerkezettel rendelkezik, ennek köszönhetően minimális vizet tud csak magába szívni, így téli időszakban sem fogja fagy tönkretenni a járólapot. A kopásállóság egy 1-5-ig terjedő skálán azt mutatja, mennyire ellenálló a lépcsőlap mázrétege, tehát például mennyire fogja koptatni a burkolat felületét a kintről behordott, apró szemcséjű homok. A csúszásmentesített lépcsőlap pedig segít elkerülni az esetleges bel- és/vagy kültéri baleseteket.   

Ha az anyag már megvan, és csak egy lépésre van a vásárlás, azt javasoljuk, alaposan gondolja és tervezze meg a vásárolni kívánt mennyiséget is! Átlagosan a burkolandó felület területéhez képest legalább 10-15%-kal több lépcsőlapot érdemes rendelni, hogy legyen biztosan azonos kinézetű, mintájú vésztartalék burkoláskor. 

Tegye meg velünk az első lépcsőfokot, nézzen szét webáruházunk lépcsőlapjainak kínálatában!