Oldal tetejére
Otthon nyaralni a legfelsőbb szinteken

Használd ki kertedet és legyen saját strandod otthon, kényelmesen! 😊
Mostanában minden nyarunk egyre forróbb – így az  ember két helyre vágyik: egy megfelelően légkondicionált szobába vagy a vízbe.

Ha van kerted, az egy remek lehetőség medence állításra, melyet kár lenne elszalasztanod. Mielőtt ásót ragadnál és elkezdenéd kialakítani a beépített medence helyét, vess egy pillantást kínálatunkra, mert tele vagyunk jobbnál jobb termékekkel!
Lejjebb görgetve pedig számos jótanácsot és ötletet olvashatsz.

Medencék

Medencék

Megnézem
Gumimatrac, úszógumi

Gumimatrac, úszógumi

Megnézem
Napernyők

Napernyők

Megnézem
Napozóágyak és párnák

Napozóágyak és párnák

Megnézem
Vegyszer, medencekémia

Vegyszer, medencekémia

Megnézem
Medence tartozékok

Medence tartozékok

Megnézem
Jobban szereted a nyilvános strandoknál az otthoni fürdőzést?
Ebben a videóban Boncz Péterrel, a Praktiker Szezonális kihelyezési osztályvezetőjével vesszük a medencéket górcső alá.

Pár hasznos ötlet és tipp a megfelelő választáshoz 

Felfújható medence
A legegyszerűbb megoldás -  melyből kifejezetten nagyot, családi méretűt is lehet kapni. Mobil, bármikor áthelyezhető a kert egyik végéből a másikba. Azért azt tudnod kell, hogy az alatta lévő pázsit pótlásra szorul.

Fémvázas medencék
Természetesen a medencék között találsz más típusúakat is: ha igazán tartós, és több nyáron át biztosan használható medencét szeretnél. A nagy szakítószilárdságú PVC-szövetűnél garantált ugyanis, hogy hosszú ideig tudod használni. Előnye, hogy összeszerelése gyors és egyszerű, szűrős vízforgatójuknak köszönhetően nem kell folyton leereszteni őket, és új vizet engedni. A klasszikus kerek formájú adja meg leginkább az otthoni nosztalgikus medencés hangulatot, általában ennek a legkönnyebb helyet találni a kertben.

A medencék árnyékolása
Fa alá nem érdemes a medencét elhelyezni. Az rányékolást egy megfelelően elhelyezett napernyővel, vagy épp egy mobil pavilonnal/ manapság trendi napvitorlával is meg tudod oldani. Erre is számos ötletet találsz kínálatunkban.

 

Telepítési ötletek pár pontban

 • Használati  útmutató fontossága
  Érdemes követni lépésről lépésre, mert így az időnk és energiánk spórolása mellett azt is megelőzhetjük, hogy a rossz építési sorrend miatt esetleg valamelyik elem megsérüljön.

 • Helykiválasztás
  Válaszd ki a területet, ahova a medencéd szeretnéd felállítani. Fontos, hogy a teleknek ez a része sík terület legyen, és a vízforgatónak legyen áram. A hely méretéhez számold hozzá a vízforgató és a létra helyét is. A létrának szintén vízszintes talajon kell állnia, hogy biztonságosan tudjátok használni.

 • Tisztítsd meg a területet
  A talajról a termőréteget távolítsuk el, nehogy valami kihajtson a fólia alatt és kiszakítsa azt. Tisztítsd meg a területet a kavicsoktól, kiálló gyökerektől és egyéb éles tárgyaktól is.

 • Érdemes az aljzatot fedni
  Pl.  geotextíliával, melyet nálunk is beszerezhetsz.

 • Legyen megoldásod a víz elvezetésére
  Lehet, hogy nyilvánvalónak tűnik, de mindig jó ötlet olyan helyre tenni a medencét, ahol jó a vízelvezetés.
  Ne csak a szezon végére gondolj ilyenkor, amikor le kell engedned a vizet a medencéből, hanem a játék közben kifröccsenő vízre is. 

 • Tartsd távol a medencéd a fáktól
  Ha a medencét fa alá helyezed, akkor a víz állandóan tele lesz falevéllel és a fáról lehulló rovarokkal. Ez nem csak bosszantó, hanem a víz szűrése során is problémákat okozhat.

 • Érdemes medencetakarót is választani – ha a csomag nem tartalmazza
  Jó szolgálatot tesz – akár még a víz hőfokát is tudod vele tartani.

 • Kondicionáld a vizet!
  Ahhoz, hogy a medencéd vize átlátszó, tiszta és kórokozóktól mentes legyen, vegyszereket kell használnod. Az olyan vízben, amit nem kezelnek vegyszerekkel, rövid időn belül elszaporodnak a kórokozók, zavaros lesz és algásodni kezd. Az alga pedig tönkreteszi a gépészetet, és nagyon nehezen lehet utólag eltávolítani. Ehhez nem kell kémikus végzettség – szakeladóink segítenek Neked tanácsokkal. Kisebb medencékhez létezik kombinált vegyszer, ami kényelmessé teszi a vízkezelést. Érdemes  a szűrőpatronokat tisztítani , öblíteni minden használat után  hiszen ez növeli ,a  hatékonyságot és élettartamot!

 • Vedd figyelembe a levegő hőmérsékletét!
  Ha a levegő hőmérséklete tartósan alacsonyabb, mint 10°C, akkor érdemes a medencét szétszedni, kitakarítani, és száraz helyen tárolni, ahol a télen sincs 4°C-nál hidegebb.
 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével