Oldal tetejére
Otthonfelújítás a Praktikerrel

A Praktiker széles áruválasztékkal várja a januárban beindult Otthonfelújítási program keretében lakásukat, házukat felújító vásárlókat. A barkácsáruház-lánc a korszerűsítés, az építkezés és az otthonszépítés szinte minden munkafolyamatához kínál termékeket 20 áruházában és a webshopon.


A kormányzat által életre keltett családtámogatás többek számára biztosít lehetőséget, hogy a támogatásoknak köszönhetően hozzálássanak otthonuk teljes vagy részleges felújításához, illetve korszerűsítéséhez – a következő időszakban nekik, illetve a kivitelezőknek és szakembereknek jelent hathatós segítséget a Praktiker valamennyi áruháza, ahol minden alapanyagot és kelléket be tudnak szerezni.

„A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet szerint
„5. § A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 000 000 forint.
7. § (3) A támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet.”

"Amennyiben csak egyetlen, egy fajta felújítási munkálatra kívánják igénybe venni a támogatást, akkor valóban mindenképpen szükséges számlát bemutatni mind a munkadíjról, mind az anyagköltségről. Azonban, ha több különböző, akár egyidejűleg, akár egymást követően kivitelezett munkálatról van szó, akkor nem jelent akadályt, ha közülük egyes részmunkálatoknál csak az egyik költsségtípusról nyújtanak be számlát (tehát jellemzően - bár nem kizárólagosan - valamelyik munkálatról csak anyagköltségrl szóló számlát csatolnak, munkadíjról szólót nem) de összességében a teljes becsatolt számlamennyiség tartalmaz mind vállalkozói díjról, mind anyagköltségről kiállított számlákat, olyan megoszlásban, hogy az igénybevehető támogatás összege fele-fele arányban tartalmazza mindkét költségtípus számláit. Ennek ugyebár az előfeltétele az, hogy egyik költségtípus aránya se csökkenjen 25% alá a teljes elszámolt felújítási költségen belül.  A munkadíjnak (különböző munkálatok esetében is) a teljes összköltségvetésen belül el kell érnie a legalább 25%-os arányt ahhoz, hogy a támogatásra elszámolt összegen belül az előírt 50-50%-os megoszlás teljesüljön és ezáltal az összköltség maximális 50%-át vissza lehessen igényelni (ha a munkadíj aránya kevesebb, mint 25%, akkor a teljes költség arányosan kevesebb, mint fele járhat csak vissza, pl. 20%-os munkadíj arány esetében összesen 40%). A Korm. rendelet további korlátozásokat nem tartalmaz az anyagköltség és vállalkozói díj arányára vonatkozóan, illetve arra vonatkozóan, hogy minden munkálat csak vállalkozóval végeztethető el.

Forrás: Portfolio

Egyéb hasznos információk

Kérelem benyújtásának nyomtatványai ITT érhetők el.

Általános tájékoztató ITT érhető el.

Tájékoztató a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásának igénybevételéhez ITT érhető el.

Támogatás
Maximális összeg 3 millió Ft
A számlákkal igazolt felújítási költség arányában 50%
A támogatáson belüli arányok 50% anyagköltség, 50% munkadíj
Igénylési határidő 2022. december 31.
Legfontosabb feltétele Legalább egy gyermek
Hitel
Típusa Kamattámogatott lakáscélú jelzáloghitel
Maximális összeg* 6 millió Ft
Maximális futamidő 10 év
Hitelfelvevő által fizetendő kamat 3,0%
Kezdeti törlesztőrészlet** ~ 58 ezer Ft
Kamattámogatás mértéke 5 éves ÁKK-hozam x 130% + 3% pont
A kamattámogatás legfontosabb feltétele A otthonfelújítási támogatás igénybevétele

* Az aktuális tartozás a felújítási támogatásból előtörlesztésre kerül.
** A maximális összeg és futamidő esetén. A támogatás előtörlesztése után csökken.

Forrás: Portfolio

Webshopunk és áruházaink országszerte – a hagyományos építőipari termékkategóriák mellett – valamennyi árucsoport tekintetében számos termékalternatívát biztosítanak a munkához.
A támogatási elemek kifejezetten azon termékcsoportok után lesznek visszaigényelhetőek, amelyekre a Praktiker kínálata épül, legyen szó a konyha vagy fürdőszoba felújításáról, közműbekötésről, fűtési rendszer korszerűsítéséről, illetve cseréjéről, új kazán, bojler beszerzéséről, külső-belső szigetelésről. Az áruházakban szintén minden megtalálható, ha valaki galériát építene, vagy belső lépcső kialakítását, tetőcserét, tetőfelújítást tervez, illetve garázsát vagy a nyári konyhát újítaná fel.
A Praktiker kínálatában ugyanúgy hangsúlyosak a festés-mázolással és asztalos munkákkal kapcsolatos termékek is. Az Otthonfelújítási program keretében érintett és támogatott építkezések, felújítások során alkalmazott szak- és belső ipari munkálatokhoz szükséges építőanyagok mellett, ugyancsak széles körben érhetők el a szerszámok és eszközök.

A Praktiker üzleteinek polcain és a webshopban összesen mintegy 30 000-féle árucikk várja a felújításba, korszerűsítésbe vágó ingatlantulajdonosokat és építőipari szakembereket, akik – többek között – az építkezés, a padló- és falburkolás, az épületgépészet kellékeit, zsákos árukat, festékeket, ragasztókat, faárut vagy a tetőfedéshez, vízszigeteléshez szükséges termékeket keresik.
Vágj bele az Otthonfelújítási programba, építve a Praktiker kínálatára, ahol minden eszközt és alapanyagot megtalálsz!

Építkezés, lakásfelújítás

Építkezés, lakásfelújítás

Megnézem
Padló- és falburkolás

Padló- és falburkolás

Megnézem
Épületgépészet, hűtés, fűtés

Épületgépészet, hűtés, fűtés

Megnézem
Szerszám, gép, műhely

Szerszám, gép, műhely

Megnézem

Nagy tételben vásárolnál?
Vedd igénybe a Praktiker Prémium Program vásárlói előnyeit!

2021. január 1-től, a kormány által biztosított lakásfelújítási támogatás, illetve a CSOK igénybevételéhez mi további kedvezményeket biztosítunk Partnereink számára. Élj te is a Praktiker Prémium Program előnyeivel és juttasd extra előnyhöz megbízóidat!

Amit nyújtunk:
- speciális árajánlat,
- személyreszabott kínálat,
- személyes kapcsolattartó,
- egyedi szállítási és különlegesen kedvező fizetési feltételek,
- az áruházban, webshopban nem elérhető termékek beszerzése,

- teljeskörű szolgáltatás, a tervezéstől a vásárláson át az áru kézhezvételéig.

Részletek: https://www.praktiker.hu/premium-plusz