ÖKO címkék

Piktogram Magyarázat
EU ökocímke
Az uniós ökocímke-rendszer része a Közösség fenntartható fogyasztásra és termelésre vonatkozó politikájának,
amely a fogyasztás és a termelés által a környezetre, az egészségre, az éghajlatra és a természeti erőforrásokra gyakorolt negatív hatások csökkentésére irányul. A rendszer az uniós ökocímke használatán keresztül azokat a termékeket kívánja népszerűsíteni, amelyek kiemelkedő környezetvédelmi teljesítménnyel rendelkeznek. Az említett követelményeknek az egyszerű alkalmazhatóság érdekében közérthetőnek kell lenniük, valamint tudományos bizonyítékokon kell alapulniuk,
tekintetbe véve a legújabb technológiai fejleményeket. Az uniós ökocímke célja a veszélyes anyagok helyettesítése, ahol ez technikailag lehetséges.
OEKO-TEX 100 (Öko-Tex) minősítéssel rendelkező antiallergén termékek.
Az OEKO-Tex szabvány nem más, mint az adott textil termékek és az azokhoz használt kellékek-cérnák, cipzárak, címkék , tépőzárak, gombok, stb. -számára kidolgozott olyan vizsgálati és tanúsítási rendszer, amely figyelembe veszi a humánökológiai szabályokat. A szabály előírja, hogy a gyártásban felhasznált textil anyagokban mennyi lehet a megengedett mennyiségű kémiai anyag, amely az emberi szervezetre még nem ártalmas. A termékek bevizsgálását a nemzetközi OEKO-TEX szervezethez tartozó akkreditált vizsgáló intézetek végzik. Ők rendszeresen ellenőrzik az ezzel a tanúsítvánnyal rendelkező termékeket, hogy teljesítik-e az előírt követelményeket. Ez a minősítés biztosítja azt a fogyasztóközönség számára, hogy a termékek az egészségre nem ártalmasak. Minősítés
Az OEKO-TEX Standard 100 négy termékosztályt határoz meg.
I. Csecsemők és kisgyermekek által használt termékek (2 éves korig).
II. A bőrrel közvetlenül és nagy felületen érintkező termékek.
III. A bőrrel közvetlenül nem vagy csak kis felületen érintkező termékek.
IV. Lakás- és dekorációs textilanyagok (amelyek a testtel közvetlenül nem vagy alig érintkeznek).
A Környezetbarát Termék megkülönböztető jelzés számos előnnyel jár.
-Garantálja a vásárlónak a minőségi árut, minőségi szolgáltatást.
-Garancia arra, hogy a termékek előállítása környezetkímélő módon történt.
-Segítséget a környezettudatos vásárláshoz.

FSC™ ERDŐGAZDÁLKODÁSI TANÚSÍTÁS
Az erdőgazdálkodási tanúsítás megléte biztosítja a vásárlókat, hogy a faanyag a helyes társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi szabványok alapján megvizsgált és tanúsított erdőből származik.
Az erdőgazdálkodás-tanúsítás olyan független értékelés, amely garantálja, hogy erdőgazdálkodási gyakorlata az FSC nemzetközi szabványaival összhangban van.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!