Festő szerszám

0 termék
  Kép
  Kép
  Kép
  Kép
  Kép
Nincs a keresésnek megfelelő termék

Spatula, hullámpapír, tapétázó asztal, glettelő gép: bemutatkoznak a legjobb festő, glettelő szerszámok

Festés során számtalan eszközre lehet szüksége az embernek a munka hatékony és eredményes elvégzéséhez. Spatula, Duplex hullámpapír, tapétázó asztal, glettelő gép, fehér kesztyű, acélgyapot – hogy csak néhányat említsünk a nélkülözhetetlen festő, glettelő szerszámok közül. Nézzük, melyek a Praktiker kínálatában megvásárolható legjobb eszközök!

A fontosabb festő, glettelő szerszámok

Mivel festéskor számos különböző feladattal, helyzettel szükséges megküzdenünk, számos kiegészítő eszköz közül válogathatunk a dolgunkat megkönnyítendő.  Íme néhány, a fontosabbak közül.

 • Spatula. A spatula – régiesen mondva: spatulya – jelentése: lapátszerű, simító eszköz, a festőszerszámok klasszikusa. A glettanyag, a festék felhordásához, egyenletes terítéséhez nyújt segítséget. Ugyanakkor az anyag eltávolítása közben festék kaparó minőségében is jó szolgálatunkra lehet. Mivel fémből készül, hosszú évekig kitart, ellentétben az ecsetekkel. Egyszerűen csak le kell törölni egy ronggyal/papírral, és kész, a munka végeztével tehetjük is el. Általában többféle méretű festő spatula eszközöket is tartalmazó szettekben kaphatók a termékek. Az ára néhány száz forint.
 • Hullámpapír. Bár a hullampapir alapvetően csomagolóanyagként funkcionál, kitöltő, párnázó, szigetelőanyagként is használható. Sőt, pld. a Duplex hullámkarton tekercs takaró papír a felületeket, a padlót is védi a festékcseppekkel, a festés közepette keletkező egyéb szutykokkal szemben. A hullámpapír, takarópapír tekercs formában kapható, így az ár miatt nemigen lesz panaszunk. A mérethatékonyság okán ugyanis különösképpen olcsón – négyzetméterenként 200-300 forintért cserébe – beszerezhető.
 • Tapétázó asztal. Általában hosszú, lapos szerkezet, mely sima felülettel, olykor állítható magassággal rendelkezik. Nevéhez híven a tapétázás közben elvégzendő egyes feladatokhoz, például a tapéta vágásához nyújt segítséget.
 • Vágókés. A különböző anyagok, például a tapéta vágását könnyíti. A műfaj klasszikusát a Schuller Formosa és a Cutter vágó gép termékek jelentik.
 • Függőón. A függőleges vonalak megtalálásához ad vezetőt.
 • Festék kaparó. A kaparo, nevéhez híven, sajátos kialakításának köszönhetően a régi festék kaparásában jeleskedik. A Toco eszközei alkotják a falfesték kaparó termékek élcsapatát, bár más gyártók is kínálnak remekbeszabott megoldásokat.
 • Kesztyű. A kesztyű értelemszerűen a kéz védelme végett van a világon. Mindenféle színekben (fehér, sárga kesztyű), méretekben, anyagokból (fehér, sárga cérnakesztyű, pamut kesztyű) készült változatokban is rendelkezésre áll.
 • Acélgyapot. Az acélgyapjú, avagy fémgyapot néven is nagy karriert befutó eszköz csiszolószivacs minőségében a csiszolás során nyújt nélkülözhetetlen támogatást.
 • Festékes vödör. A festővödör, a diszperzites vödör speciális kialakításának köszönhetően a festékkel történő helyváltoztatásban remekel, és lehetővé teszi az ecsettel/hengerrel való festék-megmerítkezést.
 • Festő gólyaláb. Ráállva segít a hiányzó centiméterek pótlásában.
 • Profi glettelő szerszámok. Az olyan eszközök, mint a festő glettvas, a glett tartó edény a glettelés folyamatát teszik hatékonyabbá/egyszerűbbé.

Természetesen a fenti eszközök mindössze egy részét képezik a Praktiker kínálatában megvásárolható terméknek. Webáruházunkban ugyanis korongecset, faerezet mintázó henger, festőszivacs, glettelő pingvin, tapétázó gép, festéktálca, festő rács, porvédő ajtó termékek is nagy választákban kaphatók.

Néhány szempont a tapétázó, glettelő szobafestő szerszámok karbantartásához

A festőeszközök megfelelő ápolása és tisztítása elengedhetetlen a hosszú élettartamuk és hatékonyságuk biztosítása szempontjából. Mit tehetünk ezügyben?

 • Használat utáni tisztítás. A szerszámokat használat után azonnal csutakoljuk le. Az ecset, a tapétázó henger, a kefe, a festőpárna nem tehető el a helyére úgy, hogy festéket, ragasztót tartalmaz. A vízbázisú festékek meleg vízzel és szappannal tisztíthatók, míg az olajbázisú festékek, ragasztók oldószert igényelnek. A kartonpapír tekercs egyszer használatos, tehát ez a munkavégzés végeztével mehet a kukába.
 • Szárítás. Tisztítás után a szerszámokat kötelező alaposan megszárítani a rozsdásodás elkerülése érdekében. A keféket sörtével lefelé irányban javasolt fellógatni az eredeti alakjukat megőrzendő.
 • Tárolás. A penészedés, rozsdásodás elkerülése végett az eszközöket száraz helyen javasolt tárolni. Törekedjünk az eredeti csomagolás megtartására/a kiegészítők abban való elhelyezésére.

A festőeszközök megfelelő gondozása és tisztítása meghosszabbíthatja azok élettartamát, és elősegítheti a professzionális eredmény elérését.

Végszó

Szerszámainkat, kiegészítőinket profi és lelkes amatőr festők számára válogattuk össze. Kínálatunkban minden megtalálható, amire szükség lehet a festési projekt maradéktalan kipipálásához. A kiváló minőségű spatula, hullámpapír termékektől kezdve a festékes vödör, festékkaparó gép megoldásokon át a csiszolótuskó alkalmatosságokig széles termékpalettával várjuk. Az eszközök tartós anyagokból készülnek, ergonomikus kialakítással rendelkeznek, így minden igényt kielégítenek. Pillantson rá választékunkra, és bukkanjon az igazira mihamarabb!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!