Műhó és glitter - 5 hasznos kellék karácsonyra

A karácsonyi dekoráció kétségtelenül fontos része az ünnepeknek. Egy jól elhelyezett világító füzér vagy gyertyasor meghitt hangulatot tud varázsolni szinte bármilyen otthonban. Azonban a fenyőfán és a színes, csillogó-villogó fényforrásokon túl is vannak további opciók! Rövid cikkünkben pár tippet osztunk meg a műhó, dekorspray, műfenyő ág és hóspray kiegészítőkkel kapcsolatban, hogy annak, aki még az ünnepi dekorálás előtt áll,  legyen egy kis plusz inspirációja!

műhó

Műhó a karácsonyfára

A műhó dekoráció nem más, mint egy műanyagból készült hóutánzat. Ebből adódóan, a dekorációs céllal szolgáló műhó szinte bárhol elhelyezhető. Természetesen kerüljük a közvetlen hősugárzást, így konyhába vagy fűtőegységek közelébe, gyertyák mellé ne tegyük!

A karácsonyfa - műhó kombináció klasszikus párosítás, például hasznosíthatjuk Mikulás napkor az ablakdíszítés során is: az ablakpárkányra vagy két ablak közé egyszerűen csak szórjuk fel, közé pedig tehetjük is a fenyőfaágakat, gyümölcsöket és csokikat. A dekor műhó után viszont alaposan kell majd porszívózni, ha ezt szeretnénk megspórolni, akkor a dekorálni kívánt felületet beragasztózhatjuk, így kevésbé fognak szétszóródni a műhőkristályok.

A hóspray használata

A karácsonyi ablakdíszítést műhóval bátran ajánljuk mindenkinek, hiszen egyszerű és látványos technikáról van szó, amit nem mellesleg kisebb gyerekkel, közös programként is lehet csinálni. A műhó spray tehát egy hasznos kellék, viszont a használata bizonyos praktikus megkötésekkel jár, például a hóspray karácsonyfára nem biztos, hogy a legjobb megoldás. A hódara vagy a hétköznapi műhó nem rakódik rá a tűlevelekre, valamint az eltakarításuk sem jár különösebb macerával, egyszerűen le kell rázni, sepregetni. 

hóspray

A műhó száradási ideje

A műhó spray dekoráció szinte azonnal megszárad, persze ez elsősorban a felvitt rétegektől függ. Ha csak egyetlen réteget fújunk fel, akkor az egy percen belül megszárad, ha vastagabb felületet hozunk létre, akkor pihentessük egy kicsit tovább!

A műhó spray eltávolítása

A műhó minta elsősorban ablakra, illetve sík felületekre lett kitalálva, ezért nedves vagy enyhén mosószeres ronggyal könnyedén le lehet takarítani. Ugyanakkor túl sokáig, hónapokig nem szabad fent hagyni, mert foltot hagyhat az üvegen vagy más felületeken. Az ünnepek után mossuk le mihamarabb, illetve a műhó spray fenyőre csak akkor kerüljön, ha nem sajnáljuk az alapanyagot, hiszen egy bonyolultabb felületről szint lehetetlen maradéktalanul eltávolítani!

Ezüst dekorspray

Egy ezüst dekorspray minden háztartásban jól jön, pláne a karácsony közeledtével! Különböző sablonokat, karácsonyi mintákat is felfújhatunk vele, de papírra, üvegre, műanyagra, fára vagy fémre is egyaránt használhatjuk. Egyik kedvelt dekorációs mesterfogás az erdőben szedett tobozok ezüstre festése – egyszerű, de nagyszerű!

Műfenyő ág

A műfenyő ág is egy alap kelléke a karácsonyi dekorációnak, hiszen egy valódi fenyőág – még a fenyőfához képest is – gyorsan hullajtja tűleveleit, egy ilyen apróság pedig tényleg nem éri meg a rendszeres söprögetés vagy porszívózás fáradalmait. A műfenyő ágat ugyanúgy használhatjuk vázába vagy két ablak közé téve, de a műhó felhasználása is egy opció lehet a műfenyő ág esetében. Több műfenyő ág belsejében drótszerű anyag van, így könnyen formázhatjuk is.

Arany színű glitter spray

A legtöbb dekorációra szánt tárgy sokkal jobban néz ki, ha csillog. Egy arany színű glitter spray bárminek jót tesz! Vegyél egy üvegvázát, rakj bele lefestett kavicsokat, hántolt faágakat, gömböket vagy akár aranyszínűre fújt gyerekjátékokat, és kész is van az asztali dekoráció! Vagány karácsonyfadíszt is lehet csinálni néhány egyszerű hozzávalóból: csupán aranyra fújt makkokra és akasztókra lesz szükséged. Ha arany színű glitter spray már van a házban, akkor csak egy kis kreativitásra lesz szükséged!

Keresd az ünnepi kellékeket és díszeket a Praktikerben!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!