Mini lerakó polc, világítással

Vendégbloggerünk, Wein Krisztina egy világítással felszerelet mini lerakó polcot készített. Olyan egyszerű, hogy még a kezdő barkácsolók is nyugodtan belevághatnak. Nézzük, hogyan készül!

Ebben a novemberi szürkeségben mindenre szükségünk van, ami fényt ad. A lakásban elhelyezett kisebb fények igencsak hangulatjavító hatással vannak ránk. Ez a mini lerakó polc bármelyik helyiségben jó szolgálatot tehet. A polcra szerelt világítás pedig még inkább használhatóvá teszi. Lehet belőle éjjeliszekrény, ahol olvasó lámpaként is funkcionálhat, íróasztal fölé szerelve helyettesítheti az íróasztal lámpát, de lehet belőle egyszerű hangulatvilágítás is bárhol a lakásban.
Elkészítése egy bezárkózós hideg, sötét délutánon igencsak jó elfoglaltság. Kezdő barkácsolók is egész nyugodtan belevághatnak, olyan egyszerű, hogy a sikerélmény garantált…

Világító polc

Hozzávalók:

  • kerítésléc
  • kültéri hosszabbító
  • „L” sarokerősítő vas
  • lámpafoglalat
  • gömb izzó
  • faragasztó
  • fúrógép, gérvágó

Kapcsoló cikk - könyvespolc ötletek

Elkészítés:
A lécből levágunk egy 35 és egy 18 cm-es darabot, úgy hogy az egyik végüket 45 fokban, gérbe vágjuk.

Világitó polc hozzávalók

Világitó polc elkészítése

Világitó polc barkácsolás

Kijelöljük a három lyuk helyét, a léc szélességében egyenlő távolságra elhelyezve, a gérvágás szélétől 2,5cm-re. Mindkét darabon bejelöljük, majd 10-es fúrófejjel kifúrjuk.

Mini lerakó polc világítással

Mini lerakó polc világítással elkészítése

A ferdén vágott éleket bekenjük faragasztóval, összeillesztjük, majd a polc fal felé eső oldalán egy kis méretű „L” vassal megerősítjük. Önmagában a faragasztó is megtartaná, az „L” vassal csak
biztosabbá tesszük.

polc készítése

polc készítése házilag

A kültéri hosszabbítóról levágjuk a dugaljat. Használhatunk bármilyen vezetéket, de izgalmasabb lesz a polc megjelenése, ha ez, nem az általánosan használatos fekete vagy fehér színű, ezért
választottuk a kültéri hosszabbítót.
A polcon fúrt lyukakon átfűzzük a vezetéket, majd bekötjük a foglalatot.

polc barkácsolása

hozzávalók polc barkácsolásához

A polc fal felőli élére felcsavarozzuk a képakasztókat. Kiválasztjuk a polc helyét, és két becsavarható kampóval felerősítjük.

lerakó polc házilag

Tipp 1: Az „L” alakú kampókat, amire felakasztjuk a polcot, elég mélyen csavarjuk be. Ha túl sok kilógást hagyunk a falból, polcunk előre fog dőlni.

Tipp 2: Ha nem akarunk azzal bajlódni, hogy minden lámpa le/fölkapcsolásnál ki kell húzni a konnektorból a zsinórt, akkor szereljünk a vezetékre egy kapcsolót.

Barkácsolnál? Szerszámokat és alapanyagot keresel? Látogass el a Praktikerbe!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!