Oldal tetejére

Mennyezeti lámpák izgalmas kivitelben

Ügyeljen a kiválasztásra! Otthona elsődleges világítása a mennyezeti lámpa. Kérje szakértő tanácsunkat a fényerősség és a teljesítmény tekintetében.

mennyezeti lámpa

Mire szolgál a mennyezeti lámpa?

Mennyezeti lámpa nélkül elképzelhetetlen egy otthon, létfontosságú eszköz, hogy a szobák, helyiségek elegendő fényt kapjanak felülről – ráadásul, mivel a plafonra szereljük, nincs útban. A mennyezeti lámpákat bár hasznosságuk és praktikusságuk miatt funkcionális világításnak szokták nevezni, komoly dekorációs elemek, dizájnos megjelenésük miatt gyakran mágnesként vonzzák a tekintetet.

mennyezeti lámpa

Milyen paramétereket kell figyelembe venni mennyezeti lámpa választásnál?

A megfelelő mennyezeti lámpa kiválasztása számtalan tényező függvénye. A belmagasság és a szoba stílusa mellett egyre fontosabb szempont az energiatakarékosság, a könnyű karbantartás, a fénykibocsátás. Egyáltalán nem mellékes szempont a mennyezet szerkezete sem: fa esetén néhány csavarral megoldható a rögzítés, ám ha betonnal vagy a gipszkartonnal van dolgunk, a beszerelés már nem olyan egyszerű.

mennyezeti lámpa

Egyéni választás függvénye, hogy a mennyezeti lámpával direkt vagy indirekt világítást szeretnénk elérni. Például egy állítható, spot mennyezeti lámpával irányított fényhez jutunk, míg egy opál mennyezeti lámpával indirekt, de az egész szobát bejáró visszafogott fényt kaphatunk.

mennyezeti lámpa

A választást nehezíti, hogy a mennyezeti lámpák alapanyaga is végtelen. Az üveg, a nemesacél, a króm, a nikkel, a sárgaréz, a fa, a gipsz, a rizspapír csak néhány az elérhető matériák közül, amit csak tetőz a végtelen számú extra funkció (állítható fényerősség, távirányító, mozgásérzékelő, ventilátor).

mennyezeti lámpa

Vásárláskor nagyon fontos szempont a fény színhőmérséklete, hiszen különböző hatást érhetünk el egy hideg, illetve egy meleg fényű fényforrással. (Míg a melegebb árnyalatok pihentetőbben hatnak, addig a munkahelyeken a hidegebb árnyalatokat használják, az ugyanis segíti a koncentrációt).

mennyezeti lámpa

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Hasznos volt ez az oldal?

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!