Banner

Mozaik, fólia, gyanta: a legszebb medence burkolatok

Az épített medence tervezése számtalan döntési folyamattal jár, a medence típusa és mérete mellett meg kell választani azt a megfelelő medence burkolatot, ami jövőbeli úszómedencénkbe a legideálisabb. A legpraktikusabb és legszebb megoldások közül mutatunk be néhányat. – Praktiker ötletek

Medencecsempe, üvegmozaik és medencefólia

medence csempe

A csempe és a mozaikburkolat a legjobb választások közé tartoznak, hiszen azon túl, hogy esztétikusak, strapabírók, fagyállók és vegyszerbiztosak. Fontos, aki medencecsempét vagy üvegmozaikot vásárol, győződjön meg róla, hogy valóban a medence burkolásához kifejlesztett terméket vásárol – illetve az is nagyon fontos, hogy a megterezett medence szerkezete lehetővé tegye ezen alapanyagok használatát. Mindkét burkolat esetében hatványozottan fontos a megfelelő rétegrend kialakítása!

medence burkolat

Nem túlzás azt állítani, hogy az üvegmozaik a lehetőségek tárháza, hiszen méretéből, formájából és a végtelen színpalettából adódóan bármilyen dizájn kihozható "belőle". Ráadásul nem kell rábízni magunkat egyetlen tervezőre sem, mi magunk is megtervezhetjük a medence mintáját, színvilágát.

medence burkolat

A medencefólia ma az egyik legkedveltebb medence burkolat, ami színében és mintájában megtévesztésig hasonlít a mozaikhoz vagy a csempéhez, mivel azonban PVC alapú, érzetre is "barátságosabb". A medencefólia számtalan színben, mintázatban és különböző vastagságban kapható, ráadásul a minőségi fóliák már UV-stabilak, és egy speciális bevonatnak köszönhetően a mikroorganizmusok sem tudnak megtelepedni rajta. 

Műgyanta

medence burkolat

Aki egy kicsit is beleássa magát a medence burkolatok témakörébe, biztosan találkozik a műgyanta bevonatokkal, amik azon túl, hogy kiválóan szigetelnek, csúszásbiztosak, strapabírók, könnyen tisztíthatók, felhordásuk egyszerű, nincs szükség a régi burkolat eltávolítására – és végül, de nem utolsó sorban számtalan színt és textúrát „tudnak”.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!