Banner

Profi létrával a magasban is biztonságban

A profi csuklós létrák sokrétűen felhasználhatóak, de ügyelni kell a létra megbízhatóságára és minőségére, hiszen testi épségünk múlhat rajta. A kínálatot böngészve feltűnhet, hogy szinte csak alumínium létrát találni, nem véletlenül – az alu létra könnyű, mobilis és egyszerű tisztán tartani. Persze az alapanyag kérdésén túljutva jönnek csak az érdekes szempontok!

Létra - Praktiker

Funkció

Egy többfunkciós létrával sok legyet üthetünk egy csapásra: kerti vagy tetőtéri munkáknál éppúgy használhatók, mint az egyszerűbb beltéri feladatoknál. A legnépszerűbb termék a klasszikus lépcső létra, más néven háztartási létra, ami a szekrények vagy éppen spájzok – elérhetetlennek tűnő –  legfelső polcaihoz nyújtanak segítséget. Ezek 3 fokos, 4 fokos vagy akár 5 fokos alumínium kivitelben is elérhetőek.

A csuklós vagy teleszkópos létra nem csak funkciójában praktikus, villanykörte-cserétől kezdve falfestésig bármiben hasznát vehetjük, ráadásul kis helyen is elfér, így hibátlan választás lehet szűkösebb háztartásokban.

Pár szót még ejtsünk a gurulós létráról is, hiszen okos találmány ez is, attól függetlenül, hogy nem kifejezetten otthonra találták ki. Ha életvitelszerűen – például munkánk során – használunk létrát, amit sokszor kell egyik helyről a másikra áttenni, akkor négy aprócska kerék hatalmas nagy könnyedséget jelenthet!

Paraméterek

Az alumínium létrák leírásai között kivétel nélkül találunk két – megfejtésre szoruló – számot, egy-egy „x” betűvel elválasztva: például 3x6. A második számjegy a létra fokait jelöli, ebben az esetben hatot, az első pedig a szorzat, vagyis arról informál minket, hogy három darab – egymástól csuklókkal elválasztott – „elemből” áll.

Minél nagyobb a második számjegy, annál magasabbra juthatunk a létránkkal, alumínium létrák esetén ez a szám akár 14 is lehet, ami kifeszítve majdnem 10 métert is elérhet. Ha kiemelten fontos szempont a magasság, akkor ez a második szám minél nagyobb legyen! A legjellemzőbb a 3 osztásos létra, de a többfunkciós létrák esetében 4 partíció is megszokott, így ezeket több módon is fel lehet állítani a klasszikus „karácsonyfa formán” kívül.

Tudta, hogy a Praktikerben számtalan létra között válogathat? Fedezze fel a kínálatot!

Banner

Ezek is érdekelhetnek!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!