Kültéri fényfűzér saját kezűleg

Cikkünkben bemutatjuk a három legnépszerűbb kültéri fényfüzér típust, amellyel feldobhatjuk kertünket, erkélyünket vagy akár hálószobánkat is. Mindezek mellett mutatunk még pár ötletet, hogyan lehet néhány olcsó, feleslegesnek tűnő kiegészítővel személyre szabni egy fényfüzért!

LED fényfüzér a Praktikertől

Fényfüzér saját kezűleg? Lehetséges!

A fényfüzér dekoráció kétségtelenül népszerű termék lett, számos különleges kivitelben kapható már, de egy kis kreativitással tényleg egyedivé tudjuk varázsolni a megszokott, boltban árult termékekhez képest is.

A virág készítése fényfüzérre pont egy ilyen technika, amihez semmi más nem kell, csak üres tojástartók! A tojástartók belső, kúpszerű elemeit kell kivágni, a végeit sziromhoz hasonlóan visszahajtani, lefesteni, és egyesével hozzárögzíteni az izzókhoz. De színes virág és levélmotívumokat bonbonok kis papíralátéteiből is lehet vágni, amiket aztán csak az égők alá kell tenni!

Fényfüzérhez használhatunk még üres poharakat, Kinder tojások megmaradt műanyag csomagolásait, de a girland fényfüzér készítése mellett is van még ötletünk a fényfüzér újragondolásához! A befőttes üvegben fényfüzér szintén egy népszerű dekorációs trükk – ebben az esetben a befőttes üveg lapkájának belső oldalára kell ragasztanunk a füzér kapcsolóját, így csak a lebegő fények fognak látszódni az üvegben, mintha szentjánosbogarakat fogtunk volna!

Készen kapható kültéri fényfüzérek

Színes gömbök

Mivel a boltokban ennek a típusnak hihetetlen széles kínálata található meg, így nem lesz nehéz dolgunk, ha szeretnénk egy olyan gömbkészletet vásárolni, ami színben és dizájnban is passzol a házunk stílusához. A kültéri gömb fényfüzér talán legnépszerűbb típusa az aprócska lampionokból álló variáció, ami kertbe vagy otthonos enteriőrökbe egyaránt tökéletes. Abban az esetben, ha saját magunk szeretnénk összeállítani a gömbös füzért, akkor az üvegből vagy törékenyebb anyagból készült gömböknél célszerű inkább egy teljes gömbsort vásárolni, ahol a gömbök biztosan vannak rögzítve, így kisebb az esélye annak, hogy lepottyan és tönkremegy.

kültéri fényfűzér

Fehér vagy színes LED-fényfüzér

A fényfüzérek a karácsonyi dekorálás elengedhetetlen eszközei. Ezekből is nagyon sokféle van a piacon, akár fényhatásukat, színüket vagy formájukat tekintjük. A dekorációs LED-láncokból kapható hagyományos, pici gömbégős verzió mellett vannak már hópehely, csillag vagy egyéb fantáziadús formájú égősorok is.

A színváltó égősorok szintén közkedveltek, főleg a kisgyerekes családoknál, a téli estéken meghitt hangulatot lehet velük varázsolni. A havas tájban megbújó házakon különösen elegáns hatást tud kelteni a hófehér LED-égősor, az elmúlt években pedig megugrott a kereslet a világító LED-fényhálókra és fényfüggönyökre. Ezekből is kapható meleg vagy hideg hatású fényt árasztó verzió, összességében pedig különösen praktikusnak számítanak, hiszen szerkezetükből adódóan nem kell olyan sok energiát fektetni a LED-égők rögzítésére, felakasztására.

LED fényfűzér a Praktikertől

A LED-fényfüzérek használata egyszerű: általában konnektorra csatlakoztatva működnek, vagy elemmel vannak ellátva. A ház adottságai és a hangulatunk határozza meg, hogy melyik a jobb számunkra. Érdemes tájékozódni a vásárlás előtt, főleg a LED-lánc hosszúságáról, energiaigényéről és az égők egymástól való távolságáról. Az energiatakarékos LED-láncok előnye a hosszú üzemidő, továbbá ha egy LED fényfüzér készítése lebeg a szemünk előtt, akkor nyugodtan használhatunk akár papírból készült dekorációt is, mivel a LED-es izzók nem melegednek fel, így használatuk kiemelt biztonság mellett történhet.

Jégcsapégők

Ha már a karácsonyi dekoráció felmerült: az ünnepi fényáradat elérésének egyik legszebb eszköze a kültéri jégcsap fényfüzér. Természetesen ebből is rendelkezésre áll mindenféle színű verzió, de a fehér, szinte már naturalisztikus hatású típus talán a legszebb. Ennek egy továbbgondolt, igen trendi változata a vízcsepp égősor, ami a nevéhez méltóan vízcsepp alakú, gyönyörű, misztikus hangulatú fényhatást tud kelteni a kinti fákra, növényekre helyezve.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!