Banner

Kültéri fényfüzér – biztonsági tudnivalók

Kültéri fényfüzérek széles szín és formaválasztékban. Vásároljon megbízható helyről, minőségi termékeket!

fényfüzér

Legfontosabb tudnivalók biztonsága érdekében

Bátran kijelenthetjük, ünnepi fények nélkül nincs karácsony! A téli hónapokban fényárban úszik a lakás, az ablakok, a kert és a ház – a díszítésnek pedig megkerülhetetlen kellékei a kültéri fényfüzérek, amelyek kínálata olyan hatalmasra nőtt, hogy a választás minden, csak nem egyszerű. Nemcsak színükben és formájukban (gömb, hópehely, jégcsap, csillag, jégvirág) változatosak, de megtaláljuk a kínálatban a színváltós égősorokat, a LED-fényhálókat, fényfüggönyöket is. 

fényfüzér
A LED-megoldások előnye a hosszú üzemidő, aminek köszönhetően a füzérek nem melegednek fel, vagyis tűzvédelmi szempontból is kisebb veszélyt jelentenek a hagyományos égősorokhoz képest. A fényfüzérek használata egyszerű, vagy konnektorról, vagy elemmel működnek - ezt általában a rendelkezésre álló áramforrás határozza meg. 

fényfüzér
Mivel a fényfüzér, ha silány minőségű, tűzveszélyes lehet, vásárláskor érdemes tájékozódni:

  • a LED-lánc hosszúságáról,
  • energiaigényéről,
  • az égők egymástól való távolságáról,
  • energiatakarékosságról,
  • a vezeték minőségéről,
  • CE-jelölésről,
  • IP-jelölésről.
  • Számla, blokk, nyugta nélkül ne vásároljunk!

fényfüzér

Mit jelent a CE és IP jelölés?

A CE jelölés az Európai Gazdasági Térségben értékesített termékek kötelező megfelelőségi jelölése 1993 óta. A jelölés azt hivatott jelezni, hogy a termék a rá vonatkozó előírásoknak megfelel és szabadon forgalmazható. A jelölés magában foglalja azt a négyjegyű számot, amivel az akkreditált szervezeteket lehet azonosítani. A gyártó feladata, hogy elvégezze az értékelést, elkészítse a műszaki dokumentációt, kiadja a CE-megfelelőségi nyilatkozatot, és ellássa a terméket a CE-jelöléssel. A jelölés jogszerű alkalmazását a nemzeti piacfelügyeleti vagy fogyasztóvédelmi hatóságok ellenőrzik.
Sok terméknél fontos, hogy legyen egy kézikönyv/ használati utasítás a biztonságos használathoz. Ennek tartalmazni kell a használat során felmerülő lehetséges veszélyforrásokat. A nem megfelelő használatból eredő veszélyekre is utalnia kell.

fényfüzér
Az IP-védettség Nemzetközi Védettségjelölést jelent, ami a műszaki berendezések áramköreit védő készülékház környezeti behatások elleni védettségét jelöli. Az első számjegy a szilárd anyagok, a második a vízzel szembeni védelemre, az esetleges harmadik a szilárdságra vonatkozik. A magasabb szám minden esetben magasabb védelmi szintet jelent.

fényfüzér

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Ezek is érdekelhetnek!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!