Oldal tetejére

5 egyszerű trükk a kis terek tágítására

Sokan tudják, mit jelent a helyhiány, éppen ezért azokat a trükköket, megoldásokat is ismerik, amikkel uralni lehet a kis területeket. Ezek közül hoztunk el most ötöt.

1. "Okos" bútorok

A bútorkínálatban ma már se szeri se száma az olyan bútoroknak, amik egyszerre több funkcióval rendelkeznek. Például magukban rejtik az ágyneműtartót, a könyvespolcot, a cipősszekrényt és az éjjeliszekrényt. Ez azért jó megoldás, mert a teret azáltal is növelni tudjuk, ha "kiürítjük" azt, vagyis minél kevesebb dolog van szem előtt.

kis terek növelés

2. Világos színek

Nem kell lakberendezőnek lenni ahhoz, hogy tudjuk, a sötét tónusok szűkítik, a világosak tágítják a kis tereket. Mindegy, hogy festékhez, tapétához, dekorpanelhez nyúlunk, ha kis lakásban élünk, tartsuk szem előtt ezt a tanácsot, és mondjunk le a „nehéz” mintákról. Aki egy színnel, alapanyaggal nem boldog, variálja őket: egyik falra kerüljön tapéta, a másikra szín!

kis terek tágítása

3. Sötét színek

Aki ragaszkodik a sötét színhez, és csupán a helyiség belmagasságát szeretné növelni, válasszon egészen mély tónusú padlót, egy ennél világosabb árnyalatú falfestéket, ugyanakkor a mennyezetet hagyja meg fehérnek vagy egészen világosnak. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

s v e n j a ☁️ (@svenja_traumzuhause) által megosztott bejegyzés,

4. Rejtett világítás

A fény az egyik legnagyobb hatású térformáló, amivel otthonunkban nemcsak nyugodt, meghitt hangulatot tudunk varázsolni, de a teret is növelhetjük. A képen látható, stukkó mögé rejtett LED csíkkal például a plafont és a falakat tudjuk megvilágítani. Előbbi trükkel a belmagasságot, utóbbival a teret tudjuk növelni. 

led csík

5. Fotótapéta

Optikai csalás, vizuális szemfényvesztés: mindegy, hogyan nevezzük, a lényeg, hogy csodákat tesznek a térrel azok a fotótapéták, amik ügyes fotótémákkal nyitják meg az érzékelés számára a teret.  

fotótapéta

Kattintson a képre, ha kíváncsi a termékre!

fotótapéta

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Hasznos volt ez az oldal?

 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével