FÜGE ZÖLD TERMÉSŰ C3 FICUS CARICA

Márka: Márka nélkül
|
Cikkszám: 334916

Nincs áruházi készleten

Készletinformáció

2.699 Ft / darab

Ütős ár logóval ellátott termék. További akció, kupon, törzsvásárlói kedvezmény a termékre nem vehető igénybe.

Termékjellemzők

Csomagolási és súly információk

Dokumentumok

Vásárlói vélemények

Jótállás, szavatosság

Zöld termésű füge. A füge legfontosabb ápolásai feladatai, a friss füge finom, édes csemege. Már évek óta Magyarországon is sikeresen termeszthető védettebb, naposabb helyen. A füge nevelése megéri a fáradságot. Nem csak a gyümölcse miatt közkedvelt, hanem dísznövényként is nagyon mutatós. A füge láttán az ember a mediterrán tengerpartra tudja magát képzelni. A füge igényei: A közönséges füge egy lombhullató, kisméretű fa, ami 2-5 méter magasra nő meg általában. Karéjos, szőrözött, mélyzöld levelei vannak. Féltrópusi növény, amelyet - ennek megfelelően - meleg, napsütötte, szélvédett helyre, délre néző falak elé kell ültetni. A füge talajigénye nem összetett, az átlagos kerti föld megfelelő neki, még a homokos talaj sem akadály! Fényigénye magas, és a meleg fekvésű területeket kedveli, a legjobb, ha védett, délre néző fal elé telepíti fügebokrát. A füge betegségei olyan kisszámúak, hogy növényvédelmi feladatokkal nem is kell számolnia. A füge fagyállósága jó, jellemzően-15 Celsiusig fagyálló, de a téli takarással megelőzhetőek a hideg okozta sérülések. Tartós szárazságban öntözni is kell, mert különben gyümölcsei aprók maradnak, sőt lerúgja őket. A sárguló levelek a vízhiány árulkodó jelei.

A füge ültetése. Érdemes megvárni vele a téli nyugalmi időszak végét. Ha konténeres növényt ültet, akkor tulajdonképp mindegy, mikor ülteti, csak fagymentes legyen az idő. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a füge 

szereti a védettebb fekvést. Hidegebb teleken fagykárosodást szenvedhet. A fákat 5-10 centivel ennél mélyebbre ültesse az eddigi ültetési magasságuknál. Ez azért jó, mert ha megöntözi, akkor a talaj körülbelül pont akkorára fog leülepedni, amekkorára a növénynek szüksége van. Mivel terebélyes, széles bokrot nevelnek, ezért az ültetési hely megtalálásánál fontos, hogy legalább 4-5 méterre kerüljenek minden más fától vagy épülettől. Metszés: A füge metszése tavasszal aktuális, de ez a művelet nem kötelező, mert a teljes visszavágással elveszítheti a termést! A füge metszése során inkább csak a vadhajtásokat, az elfagyott, sérült részeket nyesse le, illetve a formára alakítást végezze el. A helyes metszési idő Ahhoz, hogy kellő mennyiségű termés legyen a fán júliusban, tudni kell, hogy mely ágain fogja hozni a gyümölcsöt. Az éves vesszőkön tavasz végén, május közepén kezdenek el kinyílni a rügyek, amikből júliusra fejlődik a körte alakú termés. 


Fényigény: Fénykedvelő
Vízigény: Mérsékelt öntözést igényel
Termék mélysége: 20 cm
Termék szélessége: 20 cm
Termék magassága: 60 cm
Kellékszavatosság: 2 év
Talajigény: Általános virágföld „B” típusú
Tápoldat fajta: Zöldség és gyümölcs tápoldat
SorszámCsomagolás Bruttó tömeg
#120 cm x 60 cm x 20 cm1.19 kg

Nincs feltöltött dokumentum

Hibát találtál az oldalon vagy a termék leírásában?

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!