Oldal tetejére

Karácsonyi trend 2020: színek, ötletek, dekorációs tippek

A 2020-as év karácsonyi hívószava a természetesség. Az biztos, hogy a természetes anyagból készült dekoráció sosem megy ki a divatból, de idén kifejezetten népszerűnek ígérkeznek a hagyományosabb formák, klasszikus színek és anyagok. Megmutatjuk a legújabb dekorációs ötleteket, amelyekből inspirálódhatunk, következzenek a 2020-as karácsonyi dekorációs trendek!

Meseszerű légiesség

Egyre ritkább a fehér karácsony, viszont fehér karácsonyi dekoráció az otthonokba is becsempészheti a meghitt nyugalmat. Beszállingózhatnak a hópehely dekorációk, amik klasszikus, finom hatást keltenek. Illenek a modern enteriőrökbe és a vintage otthonokba is, remekül mutatnak az üvegből készült dekorációkkal. Túrjuk fel a padlást a nagyinál, hátha találunk különleges formájú üvegeket, melyeket égőkkel, gyertyákkal és gömbökkel varázsolhatunk ünnepivé!

Kincsek az erdőből

Az ünnepi dekorációba helyet szoríthatunk tobozoknak, makkoknak és egyéb ágaknak. A természetes anyagok kombinálása, a zöld elemek, faágak, textilek és papírdíszek alkalmazása a fenntartható trendek közé tartoznak, éppen ezért a fából készült díszeket is nyugodtan használjuk! Valódi gyertyákkal vonzó és élő hangulatot adhatunk az enteriőrnek. Ne felejtsük: az erdőben vagy a kertben is találhatunk valami szépséget, ami aztán otthonunk éke lesz!

karácsonyfa díszítés trend 2020-ban

Játékos fénykavalkád

Az emberek kreativitás iránti igénye a fénytechnikai megoldásoknál is tetten érhető. Az idei sláger a wifis applikációval kapcsolható izzó, de léteznek olyan ledes fényforrások is, amiknek a színeit tudjuk állítani. A Praktiker kínálatának egyik izgalmas eleme a fáklyaizzó, mely természetes hatást kelt, mégis biztonságosabb, mint az élőtüzes fáklya. Előnye, hogy az év minden napján és persze karácsonykor is használható, kültéren és beltéren egyaránt biztonságos, mert nem melegszik fel az izzó burkolata.

Óriás szalagok

A karácsonyi dekoráció néha egészen egyszerű elemek hozzáadásával is egyedivé válhat. A szalag, mint ünnepi kiegészítő már nagyon régóta velünk van, hiszen elegáns, minimalista, nem utolsósorban pedig az anyagok és a színek is szabadon variálhatóak. Ünnepélyes megoldás tehát, ha kevesebb díszt használunk, de látványos  – széles, nemes – szalagokkal „tekerjük be” a karácsonyfát vagy egy-egy bútort. Ezzel nem lehet mellélőni, feketén fehéren egyaránt jól működik egy lágy esésű szalag!

karácsonyi trendek 2020-ban

Egyre szebb műfenyők

Sok háztartásban minden évben felmerülő feladat a karácsonyi fenyőfa és a stabil fenyőtalp beszerzése, pedig a mai műfenyőket szinte csak illatuk hiánya különbözteti meg élő társaiktól: a megfelelő karácsonyi dísszel még a legélesebb szemű rokonokat is megtéveszthetjük! Természetesen a műfenyő nem a hagyományos, klasszikus ívbe illeszkedik, de környezetbarát és fenntartható mivolta miatt minden további nélkül trendnek nevezhetjük. A legszebbek a minőségi szilikontüskés darabok, ezek hasonlítanak leginkább színben, megjelenésben, struktúrában élő társaikra. A Praktiker áruházaiban méret és kivitel szerint is számos különböző műfenyőt lehet vásárolni!

Fémes csillogás

Azoknak pedig, akik mindezek ellenére a modernitás mellett teszik le a voksukat, válasszák a fémes csillogást! Az ünnepi hangulathoz kiválóan illeszkednek a bronz, arany és ezüst színek, akár ezek kombinációja. Akkor a legszebb, ha szerény mennyiségben alkalmazzuk ezeket, hiszen a minimalizmus jelszava: a kevesebb több! A karácsonyfadíszekhez is választhatunk stilizált, fémes dekorációkat is, melyek az ünnepi fényekben teljesednek ki igazán, de ezüst vagy arany festékszóróval is feldobhatjuk az enteriőrt: skandináv minta, angyalkák és csillagok, csak a kreativitásunkon múlik, hogy mire használjuk a festék spray-t!

Kövesd a Praktikert a Youtube-on is!

Hasznos volt ez az oldal?