Karácsonyi kollekció

Idei karácsonyi dekorációnk megtervezése olyan, mint maga a szerelembeesés. Mielőtt szíveddel és lelkeddel körbeölelnéd, érzelmi kötődést kell érezned hozzá. Ehhez segítünk vidéki stílusban megálmodott karácsonyi dekorációs ötleteinkkel. Inspirált egy régi, kopott szekrény látványa, az évszázados tapéta kifakult árnyalatai vagy a házilag szőtt szövetek bolyhos textúrája, mely megfogja a szívedet, s a parasztházi inspiráció formájában szól hozzád. Válogass a trendi rózsaszín, arany árnyalatú kollekcióinkból, vagy pompázzon otthonod a tradicionális piros, ezüst színekben. Kollekcióinkkal segítünk színvilág alapján feldíszíteni otthonodat, melyet nagy gondossággal válogattunk össze. Örömteli ünnepi készülődést kívánunk!

Borítsd ragyogásba otthonodat Twinkly fényfüzéreinkkel!  Megnézem a kínálatot!

Receptajánlatok

Forraltbor
otthon is könnyedén (4 adag)

Hozzávalók
750 ml vörösbor
1 darab narancs
8 darab szegfűszeg
2 darab fahéj
2 darab ánizs
2 evőkanál cukor
citrom (opcionális)

Elkészítés
Karikázzuk fel a narancsot (és a citromot). Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, és kezdjük el melegíteni a bort. Adjunk hozzá ízlés szerint cukrot vagy mézet. Ha már gyöngyözik a bor, vegyük kisebb lángra, hogy ne menjen ki belőle az alkohol. Tegyük rá a fedőt, és kb. 15 percig kis lángon főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalásnál kivehetjük a fahéj-, ánizs-, szegfűszegdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak.

 

Csokoládé fondü


Hozzávalók
30 dkg csokoládé
2.5 dl tej
1 dl tejszín
5 dkg vaj
keksz
babapiskóta
alma
szőlő
eper
narancs
banán

Elkészítés
A csokoládét kis darabokra tördeljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, majd rögtön beletesszük a csokit és a darabokra vágott hideg vajat.  Kis lángon, kevergetve sima krémmé főzzük. A süteményeket és a gyümölcsöket a fondübe mártogatva fogyasztjuk.

 

Sós mogyorós karamelles BON-BON (15 db)

Hozzávalók
Bon-Bon:
100 g étcsokoládé
1 marék sós mogyoró

Karamell:
60 g cukor
25 g vaj vagy margarin
15 ml víz
50 ml tejszín

Elkészítés
A csokoládé 2/3-át vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzá keverjük a maradék csokoládét. Formákba adagoljuk, felhúzzuk a mélyedések oldalára, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a karamellt: a cukrot a vízzel feltesszük főzni, kevergetés nélkül megvárjuk, amíg elpárolog a víz és elolvad a cukor. Amint szép barna színű lesz, hozzákeverjük a tejszínt, apránként adagoljuk a vajat. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a mogyorót, és kicsit hagyjuk hűlni. A már megszilárdult csokival töltött bonbon formákba öntjük a karamellt, és lezárjuk a maradék csokoládéval.  Egy órát hűtjük.

 

Karácsonyi halászlé

Hozzávalók
60 dkg ponty
60 dkg harcsa
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db erőspaprika
2 ek fűszerpaprika
1 ek só
bors

Elkészítés
A megtisztított halakat kifilézzük. A halfiléket feldaraboljuk, megsózzuk és felhasználásig hűtőbe rakjuk. A csontokat és a halfejet egy edénybe tesszük, rádaraboljuk a hagymát, a fokhagymát, sózzuk, majd felöntjük 2 liter hideg vízzel és kb. 1,5 órán keresztül főzzük. Ha az alaplé elkészült, akkor egy tésztaszűrőn átpasszírozzuk. Az átpasszírozott alaplevet újra tűzre tesszük, hozzáadjuk piros- paprikát, 2 perc forralás után a halfiléket is, (amennyiben halbelsőségünk is van, azt is ezzel együtt főzzük meg) és 10 perc alatt puhára főzzük. Felkarikázott erőspaprikával ízesíthetjük a levest.

Karácsonyi pulyka

Hozzávalók
Tölteni:
2,2 kg bébipulyka

A töltelékhez:
0,6 db sárgarépa
0,3 db fehérrépa
2,8 db zsemle (szikkadt)
0,3 db vöröshagyma
1,67 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
1 evőkanál petrezselyemzöld
0,6 evőkanál zsemlemorzsa
tarkabors


A tepsibe:
56 ml víz
0,6 db narancs

Oltólé:
111 ml alaplé - csont

Elkészítés
1. A pulykát alaposan megmossuk kívül belül és hagyjuk lecsöpögni. Először elkészítjük a tölteléket, a zsemléket vízbe áztatjuk, a répát, zöldséget megtisztítjuk, apróra vágjuk, a hagymát szintén nagyon apróra vágjuk és a petrezselymet is felaprítjuk.

  1. A zsemlékből kinyomkodjuk a vizet és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a répát, zöldséget, petrezselymet, hagymát, hozzáadjuk az ételízesítőt, sózzuk, megszórjuk kevés színes borssal, beleütjük a tojásokat és jól elkeverjük. Ha úgy éreznénk, hogy picit lágy akkor tehetünk hozzá zsemlemorzsát 1-2 evőkanállal. Jól összedolgozzuk. Majd a pulyka belsejébe töltjük, és a pulyka alsó felét összetűzzük, a lábakat összekötjük.
  2. Beletesszük egy nagy kacsasütőbe. Ha maradna még töltelék, ami nem fér, a pulykában, akkor azt egy fóliába tegyük és tegyük az állat mellé a kacsasütőbe.
  3. Egy narancsot dobjunk mellé félbevágva, és adjunk hozzá maximum 1 dl vizet.
  4. Lefedjük az edényt és 200 C fokon betesszük sülni. A leveskockákat kb. 2 dl forró vízben elkeverjük, és ezzel a lével, vagy levessel oltjuk a csirkét miközben sül. A sütés megkezdése után fél órával oltjuk először a pulykát, majd további fél óránként befecskendezzük a pulykát. Minél több helyen szúrjuk meg, és nyomunk bele levest annál finomabb lesz. Ne a bőr alá, hanem a húsba fecskendezzünk!
  5. Addig süssük, és fél óránként szúrjuk meg, míg a pulyka puha lesz. Ez kb. 3 óra alatt sül meg. Úgy két és fél óra elteltével az utolsó fél órára tekerjük fel a sütőt 220 C fokra, hogy szép piros legyen, mire letelik a 3 óra.

 

Nagyi-féle mézeskalács

Hozzávalók
Tészta:
2,5 dl méz
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
2 késhegynyi őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

Máz:

2 tojásfehérje
10 dkg cukor

Elkészítés
Keverjük el a csomag sütőport a liszttel. A mézet melegítsük, majd öntsük a liszthez a többi hozzávalóval együtt. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd rövid pihentetés után nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát. Szaggassuk ki különféle formákkal, majd süssük közepes lángon. A kész süteményeket cukormázzal díszíthetjük. A mázhoz 2 tojásfehérjét 10 dkg cukorral verjünk habbá,

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!