Oldal tetejére
Karácsonyi kollekció

Térj vissza a természetbe - karácsonykor is!

A Praktiker ma már jóval több mint egy barkácsáruház, számos hangulatot és stílust vihetünk otthonunkba a vállalat otthonszépítési kínálatának köszönhetően. Boncz Péter, a Praktiker otthonstílus-tanácsadója szerint idén a természetközeli díszek és kiegészítők fogják jellemezni a karácsonyt.

Caramel kollekció

Caramel kollekció

Megnézem
Graphic kollekció

Graphic kollekció

Megnézem
Rose Angel kollekció

Rose Angel kollekció

Megnézem
Traditional kollekció

Traditional kollekció

Megnézem
White Snow kollekció

White Snow kollekció

Megnézem
Műfenyők

Műfenyők

Megnézem
Fényfüzérek

Fényfüzérek

Megnézem
Ajándékötletek

Ajándékötletek

Megnézem
Sütés-főzés

Sütés-főzés

Megnézem
Takaró, pléd, textil

Takaró, pléd, textil

Megnézem
LED-es dekorációk

LED-es dekorációk

Megnézem
Mécsesek, gyertyák

Mécsesek, gyertyák

Megnézem
Koszorú. koszurúkészítés

Koszorú. koszurúkészítés

Megnézem
Lábtörlő, ajtókitámasztó

Lábtörlő, ajtókitámasztó

Megnézem

Az elmúlt időszak lezárásokkal, korlátozásokkal tarkított időszaka sokunk figyelmét felhívta, mennyire fontos lelki egyensúlyunk érdekében, hogy harmóniában gondolkodjunk, s jól érezzük magunkat otthonunkban. Egyre többen térnek vissza a hagyományos értékekre, köztük a „vissza a természetbe” mottóhoz, amely a Praktiker karácsonyi termékkínálatát is jellemzi.

Sokan erről a világról a skandináv stílusra asszociálnak: natúr felületek, természetközeli anyagok, apró részletek, a fa erezete, kevesebb műanyag, tartósabb tárgyak. A Praktiker kínálatában a dekorációkon éppúgy tetten érhető ez a trend, mint az egyéb kiegészítőkön: fás, erdős, leveles vagy éppen állatos motívumok idézik meg az anyatermészetet.

A Praktiker karácsonyi kollekciói

Caramel
Az idei trend a nyugodt, elcsendesedett erdő világából vett inspirációt. A natúr, fából készült termékek, és a természetes színek az arany csillogásával teszik meghitté az ünnepet.

Graphic
A visszafogott elegancia, az örök klasszikus fekete és ezüst kombinációjával, akárcsak egy párizsi szalon divatkirakatában.

Rose Angel
Az angyalszárnyakon érkező rózsaszín álom igazi exkluzív különlegességekkel, megkapó formákkal, színvilággal vár.

Traditional
A megunhatatlan színvilág ismét valami új köntösben mutatkozik.

White Snow
A hófehér tisztaság inspirálta a kollekciót, mely lélekben elkalauzol a hófödte hegyek közé. A puha textilek a visszafogott kristálytiszta üvegárukkal harmonikus összhangot mutatnak.

 

Borítsd ragyogásba otthonodat Twinkly fényfüzéreinkkel!  Megnézem a kínálatot!

Recept ötletek

Forraltbor
otthon is könnyedén (4 adag)

Hozzávalók
750 ml vörösbor
1 darab narancs
8 darab szegfűszeg
2 darab fahéj
2 darab ánizs
2 evőkanál cukor
citrom (opcionális)

Elkészítés
Karikázzuk fel a narancsot (és a citromot). Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, és kezdjük el melegíteni a bort. Adjunk hozzá ízlés szerint cukrot vagy mézet. Ha már gyöngyözik a bor, vegyük kisebb lángra, hogy ne menjen ki belőle az alkohol. Tegyük rá a fedőt, és kb. 15 percig kis lángon főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalásnál kivehetjük a fahéj-, ánizs-, szegfűszegdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak.

 

Csokoládé fondü


Hozzávalók
30 dkg csokoládé
2.5 dl tej
1 dl tejszín
5 dkg vaj
keksz
babapiskóta
alma
szőlő
eper
narancs
banán

Elkészítés
A csokoládét kis darabokra tördeljük. A tejet és a tejszínt felforraljuk, majd rögtön beletesszük a csokit és a darabokra vágott hideg vajat.  Kis lángon, kevergetve sima krémmé főzzük. A süteményeket és a gyümölcsöket a fondübe mártogatva fogyasztjuk.

 

Sós mogyorós karamelles BON-BON (15 db)

Hozzávalók
Bon-Bon:
100 g étcsokoládé
1 marék sós mogyoró

Karamell:
60 g cukor
25 g vaj vagy margarin
15 ml víz
50 ml tejszín

Elkészítés
A csokoládé 2/3-át vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzá keverjük a maradék csokoládét. Formákba adagoljuk, felhúzzuk a mélyedések oldalára, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a karamellt: a cukrot a vízzel feltesszük főzni, kevergetés nélkül megvárjuk, amíg elpárolog a víz és elolvad a cukor. Amint szép barna színű lesz, hozzákeverjük a tejszínt, apránként adagoljuk a vajat. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a mogyorót, és kicsit hagyjuk hűlni. A már megszilárdult csokival töltött bonbon formákba öntjük a karamellt, és lezárjuk a maradék csokoládéval.  Egy órát hűtjük.

 

Karácsonyi halászlé

Hozzávalók
60 dkg ponty
60 dkg harcsa
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db erőspaprika
2 ek fűszerpaprika
1 ek só
bors

Elkészítés
A megtisztított halakat kifilézzük. A halfiléket feldaraboljuk, megsózzuk és felhasználásig hűtőbe rakjuk. A csontokat és a halfejet egy edénybe tesszük, rádaraboljuk a hagymát, a fokhagymát, sózzuk, majd felöntjük 2 liter hideg vízzel és kb. 1,5 órán keresztül főzzük. Ha az alaplé elkészült, akkor egy tésztaszűrőn átpasszírozzuk. Az átpasszírozott alaplevet újra tűzre tesszük, hozzáadjuk piros- paprikát, 2 perc forralás után a halfiléket is, (amennyiben halbelsőségünk is van, azt is ezzel együtt főzzük meg) és 10 perc alatt puhára főzzük. Felkarikázott erőspaprikával ízesíthetjük a levest.

Karácsonyi pulyka

Hozzávalók
Tölteni:
2,2 kg bébipulyka

A töltelékhez:
0,6 db sárgarépa
0,3 db fehérrépa
2,8 db zsemle (szikkadt)
0,3 db vöröshagyma
1,67 db tojás (közepes, “M”-es méretű)
1 evőkanál petrezselyemzöld
0,6 evőkanál zsemlemorzsa
tarkabors


A tepsibe:
56 ml víz
0,6 db narancs

Oltólé:
111 ml alaplé - csont

Elkészítés
1. A pulykát alaposan megmossuk kívül belül és hagyjuk lecsöpögni. Először elkészítjük a tölteléket, a zsemléket vízbe áztatjuk, a répát, zöldséget megtisztítjuk, apróra vágjuk, a hagymát szintén nagyon apróra vágjuk és a petrezselymet is felaprítjuk.

  1. A zsemlékből kinyomkodjuk a vizet és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a répát, zöldséget, petrezselymet, hagymát, hozzáadjuk az ételízesítőt, sózzuk, megszórjuk kevés színes borssal, beleütjük a tojásokat és jól elkeverjük. Ha úgy éreznénk, hogy picit lágy akkor tehetünk hozzá zsemlemorzsát 1-2 evőkanállal. Jól összedolgozzuk. Majd a pulyka belsejébe töltjük, és a pulyka alsó felét összetűzzük, a lábakat összekötjük.
  2. Beletesszük egy nagy kacsasütőbe. Ha maradna még töltelék, ami nem fér, a pulykában, akkor azt egy fóliába tegyük és tegyük az állat mellé a kacsasütőbe.
  3. Egy narancsot dobjunk mellé félbevágva, és adjunk hozzá maximum 1 dl vizet.
  4. Lefedjük az edényt és 200 C fokon betesszük sülni. A leveskockákat kb. 2 dl forró vízben elkeverjük, és ezzel a lével, vagy levessel oltjuk a csirkét miközben sül. A sütés megkezdése után fél órával oltjuk először a pulykát, majd további fél óránként befecskendezzük a pulykát. Minél több helyen szúrjuk meg, és nyomunk bele levest annál finomabb lesz. Ne a bőr alá, hanem a húsba fecskendezzünk!
  5. Addig süssük, és fél óránként szúrjuk meg, míg a pulyka puha lesz. Ez kb. 3 óra alatt sül meg. Úgy két és fél óra elteltével az utolsó fél órára tekerjük fel a sütőt 220 C fokra, hogy szép piros legyen, mire letelik a 3 óra.

 

Nagyi-féle mézeskalács

Hozzávalók
Tészta:
2,5 dl méz
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
2 késhegynyi őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

Máz:

2 tojásfehérje
10 dkg cukor

Elkészítés
Keverjük el a csomag sütőport a liszttel. A mézet melegítsük, majd öntsük a liszthez a többi hozzávalóval együtt. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd rövid pihentetés után nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát. Szaggassuk ki különféle formákkal, majd süssük közepes lángon. A kész süteményeket cukormázzal díszíthetjük. A mázhoz 2 tojásfehérjét 10 dkg cukorral verjünk habbá,