Inverteres klímaberendezések előnyei

Inverteres klíma berendezések működése. A legjobb megoldás, ha klímát keres. Hűtsön, fűtsön egyszerre, inverteres klímával! - Praktiker ötletek

Inverteres klíma működése

Aki épp klímakeresésben van, biztosan találkozott inverteres légkondicionáló berendezéssel, amely legnagyobb előnye, hogy sokkal kevesebb áramot fogyaszt, mint a többi típus.

inverteres klíma

Működésének lényege, hogy a gép hőérzékelője folyamatosan pásztázza a helyiség hőmérsékletét, ezt pedig ahhoz a hőfokhoz igazítja, amit mi beállítunk. Az inverteres klíma lelke a kompresszor, aminek fordulatszáma a hőfokhoz illeszkedve működik, vagyis ha a helyiség hőmérséklete megközelíti a kiválasztott fokot, az inverter csökkenti a kompresszor fordulatszámát – ezzel csökkentve a fogyasztást.

Az inverteres klíma tualjdonképpen folyamatosan „dolgozik”, és szemben az on-off típusú gépekkel, nem kapcsol ki és be, ellenben a legoptimálisabb teljesítményen működik. Sok helyen többek között emiatt lehet csak inverteres klímát telepíteni, ugyanis a hálózat nem bírja az indítással járó áramlökéseket.

Inverteres klíma előnyei

  • Mivel nincs állandó be-és kikapcsolás, minimális a hőmérséklet-ingadozás, amit az ember szervezete sok esetben rosszul visel.
  • A klíma egyik leghálásabb tulajdonsága a halk üzemmód, ami annak köszönhető, hogy a kültéri egység szinte soha nem üzemel százszázalékon.
  • Az inverteres klíma mellett a villanyszámla akár ötven százalékkal csökkenthető.
  • Szűrőrendszere hatékonyan tisztítja a levegőt, megszűri a polleneket, vírusokat, baktériumokat, nagyobb szemcséjű szennyeződéseket, így az allergiások is „fellélegezhetnek”.
  • Az inverteres klíma nem ontja a hideget, ezért a hőérzet is kellemesebb, kisebb eséllyel alakul megfázás, ízületi fájdalom.
  • Akár –20 fokos hőmérséklet esetén is tökéletesen ellátják a fűtéssel kapcsolatos feladatokat.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!