Hulladék-újrahasznosítás

Piktogram Magyarázat
A német eredetű Der Grüne Punkt, Zöld Pont elnevezésű nemzetközi védjegy a PRO EUROPE hálózat tagjainak közös jelölése. A fogyasztó számára azt a jelentést közvetíti, hogy a védjeggyel ellátott csomagolás kibocsátója a jogszabályi előírásoknak megfelelően teljesíti a hulladék-hasznosítási kötelezettségét. Magyarországon a védjegy használati jogosultságát kizárólag az ÖKO-Pannon Nonprofit ruházhatja a kötelezettekre. (opcionális)
WEEE szimbólumok (Akkumlátor)
Ne dobja az akkumulátort a háztartási hulladékba, tűzbe (robbanásveszély) vagy vízbe. A sérült akkumulátorok károsíthatják a környezetet és az egészséget, ha mérgező gázok vagy folyadékok kerülnek ki belőlük.
WEEE szimbólumok (Termékek)
Az elhasználódott elektromos készülékek értékes anyagokat tartalmaznak, ezért azokat nem szabad a háztartási hulladékok közé kidobni! Ezért szeretnénk Önt megkérni arra, hogy a környezetvédelmi tevékenységünk támogatása érdekében, ezt a készüléket az élettartama lejárta után olyan hulladékgyűjtő helyen adja le, ahol gondoskodnak annak a környezetbarát újrahasznosításáról. Selejtezés előtt az akkumlátort vegye ki a termékből.
Ügyelj a környezeted tisztaságára! (opcionális)
Az újrahasznosítás nemzetközi szimbóluma. (opcionális)
A környezetvédelmi termékjelek (recycle logo) a csomagolóanyag fajtájától függő piktogramok.
A számmal ellátott, háromszöget formázó nyilakból álló környezetvédelmi termékjelek valójában az adott termék összetételére hívják fel a figyelmet, vagyis azt mutatják meg, hogy milyen típusú műanyagból, papírból, fémből, üvegből (stb.) készültek a termékek. Ennek ismeretében a fogyasztó már könnyedén eldöntheti, hogy melyik hulladékfajtát dobhatja be a szelektív gyűjtőbe és melyiket nem, valamint a vásárlások során is segítenek ezek a jelzések környezettudatos döntést hozni.
A környezetvédelmi termékjelek segítik az újrahasznosítás vagy az újrafeldolgozás folyamatát.
Polietilén-tereftalát
Nagy sűrűségű polietilén (HDPE)
PVC
Alacsony sűrűségű polietilén
Polipropilén
Polisztirol
Minden más műanyag
Hullámpapír kartondoboz
Egyéb dobozok
Papír
Acél
Alumínium
Fa
Vegyes üveg
Fehér üveg
Zöld üveg

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!