Oldal tetejére

Hősugárzóra akár nyáron is szüksége lehet

Hűvösebbek a reggelek vagy az esték? Ha gyors kiegészítő fűtésre van szüksége, akkor itt a megoldás: ventilátoros, hordozható vagy telepített hősugárzók. Praktiker ötletek

Mindegy, hogy tél van vagy nyár, megesik, hogy otthonunk egy-egy helyiségét gyorsan fel kell fűteni – ebben pedig a hősugárzók jelenthetnek hatékony és gyors segítséget. Fontos: bármelyik típus mellett is tesszük le voksunkat, vásárlás előtt mindenképp határozzuk meg, hogy milyen feladatot kell betöltenie a készüléknek. Fűtésrásegítőnek szánjuk, vagy ez lesz a főfűtésünk? 

hősugárzó

A hősugárzók fajtái

Ventilátoros hősugárzó: Előnye, hogy hordozható és megfizethető. Bár teljesítménye általában kicsi, mégis gyorsan felmelegíti a helyiséget. Működését a hajszárítóéhoz szokták hasonlítani, vagyis beszívja a hideg levegőt, majd leadja a forrót.

A ventilátoros hősugárzó segítségével akár nagyméretű helyiségeket is fel lehet fűteni (garázsok, műhelyek, üvegház), a profi típusoknál automatikus hőszabályzó „felügyeli” a kívánt hőmérsékletet, billenésbiztosak, túlmelegedés esetén pedig ki is kapcsolnak. Amivel számolni kell, hogy a készülék nem épp a legcsendesebb, ezért például hálószobába, gyerek mellé nem ajánlják.

Halogén hősugárzó: Ezzel a típussal a fürdőszobákban lehet a leggyakrabban találkozni, rövidhullámú sugarai pillanatok alatt felmelegítik a helyiséget. Keveset fogyaszt, működése halk, és a párás helyiségekben megállja a helyét, de a kertben is tökéletes választás.

Infra hősugárzó: Egyre többen fedezik fel az elektromos árammal működő infra hősugárzót, aminek infravörös sugarai nem a levegőt, hanem a tárgyakat, embereket, állatokat melegíti fel. Működése az infralámpához hasonló. Nagyon kellemes hőérzetet biztosít.

Elektromos kandalló: Az egyik legkeresettebb hősugárzó típus nagy előnye, hogy nem „igényel” fát, szenet, és takarítani sem kell, hiszen elektromos árammal működik. Az elektromos kandalló dizájnos, hangulatos, használata egyszerű és praktikus.

Kerámiabetétes hősugárzó: Az egyik leggazdaságosabb választás a kerámiabetétes hősugárzó, ami szerkezeti kialakításánál fogva kiválóan tárolja és adja le a hőt, működése észrevétlen, a hősugárzó pedig hosszú életű.

Olajradiátor: Ahogy a neve is elárulja, a radiátor a benne található olaj felmelegítésével hozható működésbe. Előnye, hogy takarékos, mozgatható, működése pedig halk.

Kvarc hősugárzó: Ennél a típusnál a beépített kvarc forrósodik fel, majd adja le a hőt a környezetének. Villámgyorsan felmelegszik, használatuk gazdaságos, bárhova felszerelhető, és mindennek tetejében némán üzemel.

Elektromos konvektor: A konvektorba beáramló hideg levegőt a szerkezet fűtőelemei melegítik fel, ami aztán tovább áramlik a fűtésre váró helyiségbe.

PB-gázzal működő hősugárzó: Teraszok, nagyobb sátrak, kerti összejövetelek alkalmával lehet jó választás ez a típus.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Hasznos volt ez az oldal?

 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével