Banner

Hogyan válasszunk zuhanykabint? Melyek a jó modellek?

Habár a fürdőszoba sokszor hátrébb kerül a lakás- és otthonfejlesztési teendők listáján, a megfelelő fürdőszobai komfortérzet elérése legalább annyira fontos, mint egy kényelmes ágy kiválasztása. Ha sikerül egy otthonos teret kialakítanunk, akkor a zuhanyzás nemcsak kellemes időtöltés lesz, hanem plusz energiával is feltölthet minket.

Rövid cikkünkben pontról pontra végigvesszük a Praktiker kínálatában megtalálható típusokat – egészen egyszerűtől, a prémium kivitelig.

zuhanykabin - Praktiker

Egyszerűség mindenek felett: a zuhanyfal

A minimalizmus nemcsak a lakóterekben, hanem már a fürdőszobában is nagy divat lett, sokan a zuhanytálcát vagy teljesen elhagyják, vagy a burkolat szintjéhez igazítják. Ilyen esetekben nincs feltétlenül szükség a klasszikus értelemben vett zuhanykabinra, persze valamilyen térelválasztó mégiscsak kell – erre találták ki a zuhanyfalat.

Kapcsoló cikk: Zuhanyszettek - A kényelmes zuhanyzáshoz

A zuhanyfal gyakorlatilag egy különálló üveglap, amit mutatós, króm fali profilokkal tudunk rögzíteni, továbbá szilikoncsíkot is kapunk még a tökéletes szigeteléshez, a zuhanyrész méretétől és igényeinktől függően pedig akár több panelt is egymás mellé lehet szerelni. Amennyiben a fürdőszoba kiosztása lehetővé teszi, akkor zuhanyfülkeajtó nélkül is lehet használni – ettől még inkább letisztultabbá válik az enteriőr, így csupán be kell sétálni a víz alá, és élvezni a fürdőzést!

Sarokkabin- a kis fürdő megmentője

A legtöbb fürdőszobában csak a sarokba helyezhető el a zuhanytálca, amit sokszor sem egyik, sem másik oldalról nem túl praktikus megközelíteni. Az ilyen helyzetekhez egy íves sarokkabin illeszkedik a legjobban, hiszen a szűkös teret így hatékonyan ki lehet használni.

Természetesen a sarokkabinokból is rengeteg, egymástól különböző modellt találhatunk, a legtöbbeknek talán a klasszikus tolóajtós variáció ismerős, de vannak azért komplexebb darabok is – például mágneses ajtózárral felszerelt, kockás üvegű kivitel. Ebben a kategóriában érdemes még szót ejteni a Simplyfex termékeiről, amik arról híresek, hogy egyetlen összefüggő, hajlított üveglapból készülnek a kabinjaik, kifelé nyíló fogantyús ajtókkal – kétségtelenül hozza a zuhanyfalak eleganciáját.

Kicsit más, kicsit jobb?

A korábbi típusok bármilyen fürdőszobában jól mutatnak, de vannak olyan vásárlók, akik szeretnének eltérni a megszokottól, esetleg különleges igényeik vannak. Habár a mély tálcás zuhanykabinok nem a legkeresettebb modellek, vannak olyan erényeik, amikkel nem lehet felvenni a versenyt! A mély tálcás zuhanykabinokban akár a lábunkat is tudjuk áztatni egy hosszú nap után, némelyiket pedig beépített ülőkével is ellátták, így kompromisszumos megoldásként a fürdőzés hangulatát is átélhetjük.

Az aszimmetrikus zuhanykabinok között van olyan, amelyiknél tolóajtó helyett kifelé nyíló ajtót találunk, de a Praktiker kínálatában olyan típus is elérhető már, ami a megszokott négyzetes alaprajz helyett nyújtott alapterületű, így több hely van a mozgásra. Ennek a logikának a továbbgondolásából született az egyik kedvenc típusunk, az előfülkés zuhanykabin, ahol egy külön tér lehetővé teszi még a törölközést, szárítkozást, csepegtetést, hogy aztán véletlenül se tapicskoljuk össze az egész fürdőszobát!

hidromasszázs zuhanykabin - Praktiker

Keleti kényelem

Nem lenne teljes a lista, ha a kínálatunk legkomolyabb kategóriáját nem mutatnánk be, a hidromasszázs zuhanykabint! Amellett, hogy a zuhanytálcát és a zuhanykabint egyben vásárolhatjuk meg, számos luxusfunkciót is kapunk még a pénzünkért cserébe. A kézi zuhany és esőztető mellett kettő, négy vagy akár hat – állítható erősségű – masszázs fúvóka is kényeztet minket, a LED-es hangulatvilágításról nem is beszélve. Természetesen a hidromasszázs zuhanykabinok felszereltsége között is vannak eltérések, a felső kategóriás kivitelben például telefon csatlakoztatására vagy zenehallgatásra is van lehetőség. Ha pedig tényleg a legjobbra utazunk, akkor játsszunk csak el a gondolattal: egy hosszú, fárasztó nap után gőzfürdőzhetünk egyet a saját otthonunkban!

Fürdőszobafelújítás előtt állsz? Zuhanytálcát vagy zuhanykabint keresel? Látogass el a Praktikerbe!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!