Oldal tetejére
24 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Ahogyan mi emberek, úgy az általunk készített fogások is szeretnek néha formába lendülni. Ebben nagy segítségünkre vannak a különböző sütőformák.
Leggyakrabban kerámia vagy teflon anyagú sütőformával találkozhatunk, de mi a különbség köztük? Mindkét változat legnagyobb előnye, hogy tapadásmentes - ez legyen az egyik legfőbb szempontunk, ha sütőformát keresünk! A tapadásmentes sütési eszközök megkönnyítik a konyhai munkafolyamatokat, általuk egészségesebb (például zsírszegényebb) ételeket készíthetünk, de a desszertjeink tökéletes formáját is segítenek megőrizni. A teflon esetében a tapadásmentességet perfluoroktánsav bevonattal érik el, míg a kerámiánál ásványi anyagokat tartalmazó természetes borítással. Utóbbinál azonban fontos tisztában lennünk azzal, hogy a kerámiaréteget festékanyaggal színezik, melyet ha valamilyen sérülés ér a gyártás vagy használat során, káros anyagok (főként fémek, fémvegyületek) kerülhetnek a fogásokba. A hevítésnél is vannak különbségek a két anyag között. Ha túlzottan felhevítjük a teflont (350°C vagy afeletti hőmérséklet), káros gázok szabadulhatnak fel, viszont a kerámiánál ilyen probléma nem merülhet fel.
A desszertkészítés nélkülözhetetlen kellékei a különböző sütőformák, melyek között egyre nagyobb teret hódítanak a szilikon anyagúak is. Az ilyen típusú sütőformáktól nem kell tartani, nem tartalmaznak káros anyagokat: 100 százalékban tiszta szilikonból készülnek. A szilikon formák sokszínű használati lehetőséget rejtenek magukban: nem csak meleg, sütőben készült fogásokhoz használhatjuk, hanem hideg ételek készítéséhez is, például egy mennyei fagyitortához. Sokan azért is kedvelik a szilikon sütőformákat, mert egyszerű mozdulattal lehet kiapplikálni az elkészült finomságot belőlük. Bármelyik sütőben használhatók, gáz-, mikrohullámú és elektromosban is. Rugalmasságuknak köszönhetően úgy nyűhetjük, ahogy csak szeretnénk, és a kellemetlen szagokat sem szívják magukba. Most már minden hasznos tudást begyűjtött a különböző sütőformákról, válogasson áruházunk kínálatából!
Ha pedig nagy kedvet érez ahhoz, hogy új formát adjon az ünnepi készülődésnek, sütés-főzésnek, tekintse meg aktuális ünnepi kínálatunkat is az edények, evőeszközök és konyhai eszközök kategóriában!

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
Lehullottak az árak!