Gyerekjátékok

Piktogram Magyarázat
"Figyelmeztetés. Nem alkalmas a 36 hónaposnál fiatalabb gyermekek számára. Kis alkatrészek."
"Figyelmeztetés. Nem alkalmas a 36 hónaposnál fiatalabb gyermekek számára. Hosszú zsinór. Folytásveszély."
A termék megfelel a releváns európai jogszabályi és szabványügyi rendelkezéseknek.
Önkéntes jelölések
A SGS GS (Geprüfte Sicherheit) egy önkéntes párttagságot tanúsító jel, ami a GS biztonsági szabványt és az elektromos játékok minőségét mutatja. A védjegy igazolja a fogyasztó számára, hogy a termék a német törvény (GPSG) által vizsgált és tanúsított.
A RoHS szimbólum az elektronikus berendezések gyártásához szükséges veszélyes anyagok korlátozását jelöli. Az EU-s jel garantálja, hogy az adott termék az ólom, a kadmium, a higany, a toxikus és rákkeltő hat vegyértékű króm, a szintén rákkeltő, idegrendszert károsító és erősen környezetszennyező polibrómozott bifenil és bifenil-éter elfogadható szintjeit tartalmazza.
Egyes fajátékokon találkozhatsz ezzel a jelecskével. A Forest Stewardship Council (FSC) egy szervezet fatermékek certifikálására. Az FSC az erdők fenntartható felhasználásának a biztosítására alapították. Az FSC által definiált normák hivatottak egy szociális, környezetbarát ugyanakkor ökonómiailag vállalható erdőgazdálkodás létrehozására.
WWF (World Wide Fund for Nature, magyarul Természetvédelmi Világalap), a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, amely 96 országban tevékenykedik, tagsága meghaladja a 4,7 millió főt. A World Wildlife Fund emblémáját azok a vállalatok tüntethetik fel termékeiken, amelyek együttműködési megállapodást kötöttek a WWF-fel, mely szerint forgalmuk meghatározott százalékát a WWF-nek juttatják. A WWF ellenőrzi, hogy ezek a termékek megfelelnek-e egyes környezetvédelmi előírásoknak.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!