Fürdőszobafelújítás

Fürdőszobatrendek jönnek és mennek, de mi ettől még nem verjük le évről évre a csempét, csak hogy megfeleljünk az aktuális divatnak. Ha viszont kicsit felfrissítenénk a fürdőt, vagy éppen egyébként is felújításra készülünk, érdemes ihletet meríteni az aktuális irányzatokból. Lakberendezési ötletekkel tele van az internet, a több ezer opció és lakberendezés trendmagazin között mi is elmerültünk, és elhoztuk a legjobbakat!

 

A legnyerőbb színek 

A pandémia alatt sokan rájöhettünk arra, hogy a nagy fehér felületek mutatósak, ámbár igen sterilek. Evolúciós okokból a zöld szín tud minket a leginkább megnyugtatni, emellett ezt az árnyalatot látjuk a legtöbbször – a zöld tehát újra visszatér! Továbbá a szintén a természetet idéző földes, terrakotta árnyalatok, illetve a mélykék tónusok lesznek idén a nyerők.

A trendi fürdőszobai anyagok

Miközben az idei év egyik színe a zöld, a természetes anyagok is egyre inkább előtérbe kerülnek a fürdőszobában. Ma már az sem tabu, hogy fa kerüljön a fürdőbe, ugyanis már le lehet úgy kezelni, hogy a nedvesség ne kezdje ki. Sőt, mi több azon se döbbenjünk meg, ha fa fürdőkáddal találkozunk a lakberendezési magazinokban.

Növények

A naturális anyagok mellett idén helyet kapnak a szobanövények is a fürdőszobákban. Ha kis fürdővel rendelkezünk, akkor akár fel is lógathatjuk őket, viszont, ha több növény is elfér, akkor igazi kis dzsungelt tudunk teremteni a párakedvelő növényeinkből. Mesés trópusi hangulatot kreálhatunk orchideákkal, vagy egzotikus oázist bambuszokkal.

Növények a fürdőszobába

Kisméretű csempék

Ezt a divatot nem a praktikusság diktálja, mivel a fugákat tisztítani macerás. Minél nagyobb csempét és járólapot választunk, annál kevesebb lesz belőle és annál inkább letisztultabb lesz a látvány. Azonban egy dologban verhetetlenek a kis méretű csempék: lenyűgöző mintázatok és textúrák alakíthatók ki egy kis kreativitással. Továbbá, ha egyszínű csempét választunk, tudunk játszani a fuga színével – bámulatos végeredményt kaphatunk.

Falicsempék  Csempeszerszámok Csemperagasztók

Világítás

A fürdőszobai világításnak egyszerre több tényezőnek kell megfelelnie: egyrészt optimális fényforrást kell biztosítania a sminkeléshez és borotválkozáshoz, másrészt kellemes hangulatvilágítást a kikapcsoló fürdőzéshez. Előnyös, ha van ablaka a fürdőszobának, azonban ez sok lakásnál hiányzik, ezáltal még lényegesebb a megfelelő mesterséges fényforrás kialakítása a fürdőben.

Fali- és tükörmegvilágító lámpák   Mennyezeti lámpák

Fürdőszobai trendek és felújítási tippek

Boncz Péter, a Praktiker szezonális kihelyezési osztályvezetője és Urbán-Váradi Alexandra, a For Her Beauty blog szerzője beszélgettek a Praktikerben a lakásfelújítási támogatásról, azzal kapcsolatosan a fürdőszoba felújításáról és trendjeiről.

Sajátkezűleg oldanád meg a felújítást?
Alábbi útmutatóink segítségedre lehetnek!

Szakember segítsége nélkül csempéznéd ki a fürdőszobád? Nézd meg lenti videónkat!

A videóban használt termékek

Dobd fel fürdőszobád egyik falát 3D faldekorral! Mutatjuk, hogyan vágj bele!

A videóban használt termékek

A fürdőszobafal tapétázása kiváló ötlet lehet, ha egy kis életet szeretnénk lehelni helyiségünkbe

Jótanácsok az előkészülethez
Tapétavásárláskor 5-10% ráhagyással számoljunk, ellenőrizzük minden tekercs cikkszámát, és vegyük figyelembe a mintaillesztést is.

A tapétázandó felület
Száraz, sima legyen, megfelelően teherbíró és jó nedvszívó. Távolítsuk el a laza, pergő részeket, és gletteljük le a falat. A felületet a tapétaragasztó oldatával vagy vakolatalapozóval alapozzuk. A tapétázás megkezdése előtt az alapozónak meg kell száradnia. Papíralapú tapéta felragasztása előtt alaptapéta felragasztása szükséges. A tapétázás során kerülje a túlzott fűtést és a huzatot. A mennyezet tapétázásához két ember kell.

Így tapétázz:
A fal magasságánál mindig 5-10 centiméterrel hosszabb tapétacsíkokat kell kiszabni. A tapéta hátoldalán jelöljük be a levágott tapétacsíkok tetejét, hogy az egyes lapok egy irányba álljanak.1 kg ragasztóhoz lassan keverjünk 15 liter hideg vizet. Addig keverjük, amíg a ragasztó sűrű, csomómentes, pudingszerű anyaggá alakul. Tegyük a tapétacsíkot a tapétázóasztalra, és egyenletesen hordjuk fel a ragasztót ecsettel. Hajtsuk félbe a ragasztós felületeken a tapétát, hogy megpuhuljon. Mindenképpen egy sarokból induljunk el. Egy falfelület első csíkját vízszintező segítségével állítsuk függőlegesre. A plafonra helyezzük fel az első tapétát óvatosan, és mindig fentről lefelé haladjunk. Kefével vagy hengerrel simítsuk el a tapétát, távolítsuk el a légbuborékokat. Vágjuk le a plafonnál és padlónál ráhagyott részeket. A soron következő tapétacsíkot az előzőhöz illesztve tegyük fel. A ragasztómaradékokat azonnal távolítsuk el. Az utolsó csíkot kismértékben hajtsuk át a következő falszakaszra a folytonosságot biztosítva. A tapétázott helyiségben 12 órán keresztül kerüljük az erős fűtést, illetve a huzatot is.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!