Oldal tetejére
6 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Törölköző vásárlás előtt ajánlott végig gondolni, milyen célra fogjuk használni azt, hiszen minden anyag máshogy reagál a különböző hőfokokra, mosószerekre vagy  vízkeménységre. Amit még érdemes szem előtt tartani, az az, hogy a megszokás, a praktikum és a higiénia háromszögének hogyan tud majd megfelelni. 

Persze, lehet az is szempont, hogy mennyire szeretnénk puha anyagot. A pamut törölköző kitűnő választás - a legjobb élményhez a jó minőségű, sűrű szövésű termékek az irányadók, hiszen minél jobb minőségű a pamut, annál puhább lesz a belőle készült törölköző is. Ezért is készül a legtöbb termék pamutból vagy valamilyen pamut keverékből, mert az anyag természetes és jó nedvszívó képességgel rendelkezik. Ha szeretnénk a szállodai törölközők puhaságát hozni a saját fürdőszobánkba is, akkor a tiszta pamut törölköző lesz az igazi. 

Hogyan mossunk törölközőt? 

A törölköző mosására rengeteg tipp és praktika elérhető, ezek közül most néhányat ismertetünk. Az egyik iskola azt mondja, hogy mossunk alacsonyabb hőfokon, legalábbis a pamut törölköző esetében biztosan, hiszen puha cellulóz anyaga miatt magas hő hatására végzetesen károsodhat. Ha foltos lett az anyag, akkor inkább folteltávolítóval kezeljük előtte és csak akkor indítsunk mosást magas hőfokon, ha olyan szennyezett a törölköző, hogy fertőtlenítés szükséges.

Vannak akik a 90 fokos mosásra esküsznek - azt viszont mindenki aláírja, hogy törölközőinket jobb külön (tehát csak a többi törölközővel együtt), szín szerint mosni, hogy óvjuk a színét és az anyagát.

A fürdésre használt törülközőt elég hetente egyszer mosni csak, az arctörlőt ennél gyakrabban, kivéve, ha rendelkezünk törölközőszárítóval, ahol a baktériumok nem tudnak megtelepedni. 

Hogyan marad puha a törölköző?

 Mint ahogy azt fentebb említettük, a magas hőfok ártalmas a pamut számára, így a hosszan tartó puhaságért válasszunk közepes hőfokot mind mosás, mind szárítás tekintetében.

A tökéletes strandtörölköző

Strandtörölköző választásakor célszerű a könnyebb anyagú, kisebb súlyú darabok között nézelődni, mert amellett, hogy ezeket egyszerűbb levinni a partra, jóval hamarabb is száradnak majd meg (akár másfél óra alatt), mint vastagszálú fürdőlepedő társaik. Anyagát tekintve itt is a 100% pamutot javasoljuk, és kb. 100x150 cm méretűt, hogy kényelmes legyen a napozás.

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
Lehullottak az árak!