Oldal tetejére

Fürdőszoba csempe ötletek – csempe típusok és dizájn

A fürdőszobát elsősorban azért csempézzük, hogy a víz és a gőz ne okozzon kárt a burkolatban. Azonban fontos, hogy a lehető legesztétikusabb legyen a fürdőszoba, a csempe jól illeszkedjen a festett felületekhez és a bútorokhoz is. Segítünk megismerni a legnépszerűbb és legszebb csempe típusokat – képekkel.

Mozaik Csempe - Praktiker

Fürdőszoba csempe kiválasztása 

A csempe fürdőszoba, konyha vagy akár bármilyen másik élettér éke lehet, ha sikerül kiválasztani azt a típust, ami tényleg összhangban van otthonunkkal. Természetesen egy visszafogott, fehér csempe is elegáns tud lenni, de manapság már jóval nagyobb mozgásterünk van.

Habár szoros értelemben véve nem stílus kérdése, de a falicsempe méretek is sok dolgot befolyásolhatnak. Ha például egy aprócska fürdőszobába kis méretű csempéket választunk, az könnyen keltheti a szűkösség érzését. Amennyiben csak kisebb tér áll csak rendelkezésünkre, akkor bátran válogassunk a nagy méretű csempék közül, és kerüljük az extravagáns mintákat, illetve a színes fugákat!

Fürdőszoba csempe festés, minták és fóliák

Van élet a teljes felújításon túl is, létezik már olyan fürdőszoba burkolat csempe helyett, amivel tulajdonképpen csak újra kell festeni a felületet – ilyen a folyékony csempe. A hétköznapi értelemben vett csempe festés helyett inkább ezt a technikát ajánljuk, hiszen a speciális alapozónak, struktúrabevonatnak és csempe festéknek köszönhetően időtálló megoldást jelent – ráadásul sitt és bontás nélkül!

Dekor Csempe - Praktiker

Amennyiben mégis nulláról szeretnénk kezdeni, akkor szinte végtelen mennyiségű fürdőszoba csempe minták közül választhatunk. Nagy kedvenc mostanában a portugál csempe növényi motívumaival. A fa mintás csempe is népszerű, igaz, ezt a típust sok esetben azért használják – legfőképp konyhákban –, hogy a parketta hangulatát ötvözzék a hidegburkolatok ellenállóságával.

Olvasd el kapcsolódó cikkünket: Mozaik csempe - az örök klasszikus a burkolatok közt

Egy megosztó jelenségről még érdemes szót ejteni: a dekorcsempe vagy retro csempe esete. Sokan költözés után szinte rögtön szeretnék lecserélni az idejét múlt – mai szemmel nézve nem túl esztétikus – burkolatokat. Erre két villámgyors megoldás is van: a csempe fólia és a csempe lakk. Előbbi öntapadós, könnyen és gyorsan feltehető, utóbbi alkalmazása szintén nem bonyolult, csupán egy speciális lakkal kell átfesteni a csempéket – jó hír, hogy változatos színekben is elérhető már!

Fürdőszoba Falicsempe - Praktiker

Fürdőszoba csempe ötletek képekkel

Rövid válogatásunkban szerepeljen első helyen egy igazi örökzöld típus, a mozaik csempe, ami pár centis átmérője miatt pepecselősebb munkát igényel, de a végeredmény mindenképp szemet gyönyörködtető lesz. Erre a típusra hatványozottan igaz, hogy csak tágasabb terekben vagy kisebb falrészekhez használjuk!

Korábban említettük már, hogy a portugál csempe nagy népszerűségnek örvend, ráadásul nemcsak fürdőszobába, de konyhába vagy előszobába is tökéletes. Sőt, egy ízléses csempe bordűr pláne fel tudja dobni!

Ha nagy vágyunk valamilyen egyszerű, de impozáns megoldás, akkor a modern fürdőszoba csempe keresőszavakat üssük be a Praktiker oldalán! Ebben az esetben is számos különböző kivitel létezik, de a hullámos csempe kifinomult megjelenésével nehéz felvenni a versenyt.

Amennyiben a minimalizmustól és a modernségtől nem akarunk eltávolodni, de valamilyen extravagáns megoldásban gondolkozunk, akkor tükör csempe vásárlását fontoljuk meg! Igaz, ha a teljes falrészt ezzel akarjuk beborítani, az könnyen túlzóvá válhat, de bizonyos geometrikus minták kialakításával vagy kisebb falrészek burkolásával izgalmas hatást lehet elérni!

Kövesd a Praktikert a Facebookon is!

Hasznos volt ez az oldal?