Oldal tetejére

Érvek az üveg tolóajtó mellett

Ha egyetlen mondatban kellene összefoglalni, hogy miért érdemes az  otthonunk felújítása során tolóajtóban gondolkozni, akkor valahogyan így hangozna: helytakarékos, okos és modern megoldás. Egyetlen mondatban viszont aligha lehet összefoglalni minden, éppen ezért egy egész cikket szántunk a témának!

Üveg tolóajtó - Praktiker

Miért jobb a tolóajtó a hagyományos ajtóknál?

Ahogyan a nevéből is következik, egy fal előtt futó tolóajtó rengeteg értékes helyet spórol meg, hiszen így nem kell az ajtó kinyitásához szükséges térrel számolni – ez kétségtelenül az egyik legnagyobb előnye a tolóajtóknak. Természetesen a kültéri üveg tolóajtó és a beltéri modellek között különbséget kell tenni, hiszen míg a beltéri üveg tolóajtó felszerelése már-már gyerekjáték, fém sínnel lehet a falhoz rögzíteni, addig a kültéri tolóajtókhoz komolyabb vasalatra is szükség van. A kivitelezés szempontjából korántsem ugyanaz a két helyzet. 

Az üveg tolóajtók további előnyei

Nagyobb szobákat például komolyabb építkezések nélkül is stílusosan fel lehet osztani tolóajtókkal. Ha térelválasztóként gondolunk az üveg tolóajtóra, akkor a leválasztás után is megmarad az egybenyitottság levegős érzete, miközben a funkciók szerint mégis felosztottuk az adott lakrészeket.

Mindezek mellett egy üveg tolóajtó fürdőszobai használatra is alkalmas, sőt, nemcsak alkalmas, hanem az esetleges párásodást garantáltan jobban bírja egy ilyen eltolható üvegajtó, mint a hagyományos fa ajtó. Ebben az esetben már csak az a kérdés, hogy szimpla vagy kétszárnyú üveg tolóajtóra van szükségünk.

Kapcsolódó cikk: 15 érv a tolóajtó mellett

A tolóajtó árai és méretei között nagy különbségek (és persze lehetőségek) vannak: a rusztikus, keskenyebb fa terasz tolóajtótól az óriási, modernista dupla üveg tolóajtóig bármilyet lehet már találni a Praktikerben. A barkácsáruház kínálatában az üveg tolóajtók 70 cm, 75 cm, 80 cm vagy akár 100 cm-es szélességben is kaphatóak, ha viszont nemcsak a hellyel, hanem az erre szánt összeggel is takarékosan kell bánnunk, akkor a jól bevált harmonikaajtóban sem fogunk csalódni. Feltéve, ha nem klasszicista lakásba tervezzük elhelyezni… :)

Nyílászárókat, ajtókat keresel? Válogass a Praktiker széles választékában!

Hasznos volt ez az oldal?