Oldal tetejére
44 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Az ablakpárkány elengedhetetlen kelléke minden ablakkal rendelkező helyiségnek, háznak, irodának. Az ablakokhoz tartoznak a könyöklők és ablakpárkányok, melyeknek külső és belső oldaluk is van. Felújításkor, építkezéskor, vagy ablakcsere esetén felmerül a külső ablakpárkány és a belső könyöklő beszerzése és beépítése, ám néha az építkezés zűrzavarában ezekre kevesebb figyelem jut. 

A kínálat hatalmas, főleg az anyaghasználatot tekintve. Található gránit, műanyag, mészkő anyagú párkány vagy könyöklő, de létezik olyan műanyag is, amely nem egyszínű, hanem pl. tölgy mintázatú. 

A külső és belső párkányoknak nem csak díszítő funkciójuk van egy ablakkeretben, hanem sok más praktikus feladatot is ellátnak. Tömörítést képeznek az ablak és falazat közt, szigetelnek, külsőleg megvédik a fal állapotát az átázástól, ugyanis nem engedik a lefolyó esővizet a falon lefolyni. 

A vakolt fal a párkánynál a legsérülékenyebb, tehát megóvják a falkáva állapotát. Praktikus tárolási feladatokat is ellátnak, például legtöbben növényeket vagy dísztárgyakat tartanak rajtuk, végül megfelelő kiválasztás esetén díszíthetik az épületet. Ablakpárkány kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a beépítési környezetet, az anyaghasználatot, az árat és a dizájnt. A mai techológiának köszönhetően minőség tekintetében nem lehet rosszul dönteni, ha nem irreálisan olcsó és ezáltal rossz anyaghasználatú a párkány, általában jó szolgálatot tesz hosszú távon. 

Sokféle ablakpárkány létezik, anyagok tekintetében széles a választék. Lehet szó kő, gránit, műanyag, fa, mészkő, sőt alumínium párkányról, a megfelelő minőségű ablakpárkány és ablakkönyöklő hosszú évekig kiszolgál. Sokan félnek a műanyagtól, pedig manapság ezek színvonala és időtállósága remek, tartós, az áruk pedig verhetetlen. Variálhatósága még vonzóbbá teszi, hiszen nem csak műanyag ablakokhoz választhatjuk, ugyanis festésének köszönhetően fa mintázatú is lehet egy műanyag ablakpárkány vagy ablakkönyöklő, így passzol a fa ablakhoz is, legyen szó akár belső, akár külső párkányról, könyöklőről. 

A fa és alumínium párkányok, ablakok is drágábbak mint a műanyag, de a funkcióját a műanyag is remekül betölti. A gránit vagy mészkő ablakkönyöklő is magasabb árfekvésű, de időtálló, nagyon erős anyag és esztétikai szempontból is remek, ugyanis természetes.