Előszobabútor kreatívan

Előszoba bútorok, modern fogasok, cipősszekrények, árak és funkciók részletes összehasonlítása a Praktiker ötletekben! Segítünk a választásban!

Modern előszobafal, előszoba bútor

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire sokat számítanak a legelső benyomások. Így van ez akkor is, ha belépünk egy lakásba: az előszoba azonnal árulkodik az ember stílusáról, életviteléről. Az előszoba gyors betekintést jelent a tulajdonos személyiségébe, előre vetíti az otthon hangulatát. Ezeknek a benyomásoknak egyszerre több összetevőjük is lehet: a színek, az illatok, a fények, a szoba nagysága, de a bútorok és azok dizájnja is. Ez utóbbiak kiválasztásában segítünk most.

Modern cipősszekrények

A rendezett és igényes benyomáshoz szinte elengedhetetlen egy cipősszekrény, hiszen a cipőinktől általában az előszobában szabadulunk meg. A kiválasztásánál fontos szempont, hogy a cipősszekrény jól illeszkedjen az előszoba terébe, ne vegyen el feleslegesen helyet a közlekedőrészből. Mindemellett kell legyen benne annyi hely, hogy elférjenek a cipőink. Még a vásárlás előtt mérjük le, hogy mekkora az a bútormélység és -szélesség, ami még kényelmesen kikerülhető, ha belépünk az előszobába. Gondoljuk végig, hogy kb. mennyi lábbelit fogunk tárolni, és azok átlagosan milyen méretűek. Fogunk tárolni benne téli cipőket, csizmákat is? Nyitott, polcos cipőtárolót szeretnénk? Ha igen, hány polcra van szükségünk? Optimális lenne esetleg egy csukható szekrény? Milyen anyagokból legyen a bútor? Fémből vagy valamilyen természetes hatású faanyagból?

Helytakarékosság szempontjából nagyon hasznosak a magas, keskeny cipősszekrények. Ezeknek a felső részét is felhasználhatjuk tárolásra. Ha még több helyet szeretnénk spórolni, használjunk lenyitható ajtókat!

Modern cipősszekrény, előszoba bútor

Modern előszobafal

Az előszobafalak komplex előszobabútorok. Vagy van egy fix hátsó faluk, vagy a ruhaakasztó rész és a tükör a lejjebb található előszobaszekrényhez képest külön van a falra erősítve. Az előszoba mérete, egyéb adottságai és a saját ízlésünk függvénye, hogy melyik verziót választjuk. Az előszobafalba beépített kis rekeszek, tárolópolcok nagyon praktikusak lehetnek apró tárgyak, kulcsok, cetlik megőrzésére. A falba integrált tükör azért is hatékony, mert optikailag növeli az előszobát, így világosabb teret kapunk.

Modern fogasok

Ruháink tárolásának módja szintén befolyásolja az előszoba hangulatát. Fogasok széles tárháza kapható, így különböző anyagokból és stíluselemekből válogathatunk. Az állófogasok előnye, hogy mobilak, könnyedén áthelyezhetők egyik helyről a másikra, ami például egy költözésnél nagyon praktikus. De ha ez nem fontos szempont, válasszunk falra rögzíthető fogast, amely sokkal masszívabb megoldás (nem borul fel, ha nem egyenletesen helyezzük el rajta a kabátokat, ruhákat). A kalaptartóval ellátott típus segíti a fejfedők és egyéb tárgyak elhelyezését.

Modernebb lakásokba a fémesebb hatást keltő anyagokból készült fogasokat, bútorokat ajánljuk, míg a tölgy- és bükkfából készült előszoba-berendezések melegebb, otthonosabb hangulatot árasztanak.

%%TERMEK_AJANLO_342%%Láthatjuk, hogy milyen sok szempontot kell figyelembe venni egy-egy előszobabútor kiválasztása során. Bízunk benne, hogy cikkünk segített átgondolni ezeket és segít egy modern, praktikus előszoba kialakításában.

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!