Menő elektromos kismotorok gyerekeknek

Kismotor vásárlási tippek szülőknek és nagyszülőknek. Tudja meg, melyik kismotor lehet a legjobb választás!

A különféle járgányok - autók, markolók, dömperek, kisvonatok - imádata sok gyermeknél már egészen kicsi korban felbukkan, de talán a kismotor az, amit a legtöbbször használnak is. Ez az eszköz nemcsak szórakozást jelent számukra, de mozgáskoordinációjukat is fejleszti - elvégre kormányozni, egyensúlyozni, haladni, figyelni, észlelni, dönteni, reagálni kell. 

elektromos kismotor gyerekeknek

A kismotorok típusai

A boltokban hatalmas a választék a kismotorokból. Elsősorban életkor és testmagasság szerint kategorizálják a termékeket - az alsó korhatár körülbelül 1,5-2 év. Piciknek tervezett motort (avagy mocit) mindenki látott már, a futóbicikli-szerű járműnél leér a gyermek lába, nincs rajta pedál, és le is tud ülni. Ezek a kismotorok készülhetnek könnyű műanyagból, fából, gyerekbarát, lekerekített, biztonságos megoldásokkal. Egy részükön található fék, vagy szülőkar is.

A lábbal hajtós nyuszis kismotortól a komolyabb felnőttes járgányokig, sokféle termékkel és dizájnnal találkozunk az áruházakban. Érdemes figyelembe venni a gyermek aktivitását, hiszen ha gyermekünk mozgásigénye nagy, jobb egy strapabíróbb, kültéren is nyűhető, könnyen lemosható, körbefordítható kormánnyal ellátott játékot venni.

Idősebb kortól már bátran vásárolhatunk pedálos kismotort, ami különösen jó arra, hogy a kicsi lábát megerősítse, és fejlessze a koordinációs készségeit. Az elemes változatok irányításához már kicsit nagyobb figyelem kell, így ezt lehetőleg óvodás korban adjuk a gyereknek. Különösen kedveltek a superbike motorok és a krossz motorok.

Elektromos kismotor

Az elektromos kismotor rengeteg gyermek álma. Már egy-két tízezer forintért menő darabokat vásárolhatunk. Az elektromos kismotor stabil, masszív felépítéssel rendelkezik, és pont olyan "hangot ad ki", mint egy "felnőtt" jármű. A játékot legtöbbször előre -és hátramenettel, világítással, sőt beépített zenével is ellátják. Mivel az életkori sajátosságok miatt szándékosan a strapabíróságra helyezik a hangsúlyt, így jól használható járólapon, betonon, földutakon is. 

Ezek a játékok általában 6 V-os akkumulátorral működnek, és 3-4 km/órás sebességet lehet velük elérni. Mivel a legtöbb terméken duda is van, számolni kell a hangzavarral is. Az elektromos kismotor előszobája az elektromos quadok és gyerekautók világának, de ez már egy másik cikkünk témája!

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!