Oldal tetejére

Elektromos fűtés – légszennyezés = 0

Környezettudatos? Fűtsön elektromos árammal, károsanyag-kibocsátás nélkül. Óvja környezetét és fűtsön nagyobb hatékonysággal egyszerre! Praktiker ötletek

elektromos radiátor

Milyen káros anyagoktól óvjuk a környezetet elektromos fűtéssel?

Lesújtó adat, de légszennyezettség következtében Kína után (népességarányosan) hazánkban halnak meg legtöbben; a légszennyezettség hetven százalékáért a helytelen lakossági fűtés felel – írja a WWF. Egyre többen fűtenek szilárd tüzelőanyaggal, a fa mellett pedig nagyon sokan égetnek elégtelen minőségű, nedves fát, lignitet (a legfiatalabb, még erősen fás szerkezetű szenet), és kommunális hulladékot. Ezek elégetésével megemelkedik a levegő szállópor tartalma, megugrik a szén-monoxid, a nitrogén-oxid és a kén-dioxid koncentráció is, amik súlyos hatással vannak az egészségünkre. A rossz tüzelőberendezések, a rossz kémény miatt ráadásul az otthonokba is visszaszivárognak a károsanyagok.

A megoldást az jelentené, ha minőségi alapanyaggal, és olyan megbízható fűtőberendezésekkel fűtenénk, melyek minimalizálják a károsanyag-kibocsátást. Ennek egyik alternatívája az elektromos fűtés, amivel nemcsak lakásunk, de környezetünk levegőjét sem terheljük.

Az elektromos fűtőtestek energiahatékonysága

Bár az elektromos fűtés hallatán sokan a magas villanyszámlára asszociálnak, a szilárdtüzelés és a gázfűtés mellett/helyett egyre többen választják annak valamelyik formáját. Az elektromos fűtés mellett szól, hogy nem jár olyan extra feladatokkal, mint a faszállítás, aprítás, szárítás, nem kell hozzá súlyos költségen fűtőberendezést vásárolni, kéményt béleltetni, elfogadtatni, legtöbbször az elektromos hálózathoz sem kell hozzányúlni, elegendő egyetlen hálózati csatlakozó. Az elektromos fűtőberendezések nem járnak piszokkal, korommal, karbantartásuk olcsó, kevés helyet foglalnak, mobil változataik pedig olyan helyeken is lehetővé teszik a fűtést, ami más készülékekkel nem lenne megoldható.

A kínálatban ma már rengeteg olyan elektromos fűtőberendezés között válogathatnak az érdeklődők, amelyek hatékony és takarékos hőtermelők. Például azoknál a készülékeknél, ahol pontosan beállítható a szoba kívánt hőmérséklete, nem vész el plusz energia a felesleges felfűtés miatt, és az áramhálózat sincs folyamatosan terhelve.

Elektromos fűtőtestek típusai

Elektromos konvektor - Olvasson tovább! 
Infrapanel - Tovább a termékekre!
Elektromos fűtőpanel
Elektromos radiátor - Olvasson tovább!
Olajradiátor - Olvasson tovább!
Elektromos kazán
Elektromos hőtárolós kályha - Olvasson tovább!
Elektromos kandalló - Olvasson tovább!
Elektromos fűtőszőnyeg
Hősugárzó - Olvasson tovább!

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Hasznos volt ez az oldal?