Ezzel a banálisan egyszerű konyhai trükkel rengeteg vizet spórolhatnánk

Egy háztartásban a konyha az egyik legfontosabb élettér, ahol rengeteg időt tölt az ember, abba ugyanakkor csak kevesen gondolnak bele, hogy a főzés mennyi pazarlással jár – ugyanis rengeteg vizet használunk, ami aztán a lefolyóban végzi. Egy egyszerű trükkel ez megváltoztatható.

tészta

Mindegy, hogy a bolygó mely pontján élünk, muszáj tudatában lenni annak, hogy mennyire nem becsüljük az ivóvizet. Ha csak a főzést nézzük, azon belül is egy csomag tészta elkészítését, éves szinten mintegy háromszáz litert forralunk fel azért, hogy azt később a tésztaszűrőn keresztül a mosogatóba öntsük. Rengeteg vizet spórolhatunk azzal, ha a tésztát egyszerűen belefőzzük a szószba, ami ezzel egy kicsit több vizet igényel, de mégsem annyit, mintha előfőznénk. Ezzel a nagyon egyszerű megoldással éves szinten több száz liter vizet tudnánk megspórolni. A tipp olyannyira bevált, hogy a népszer gasztrosztár, Martha Stewart is így készíti a tésztás ételek. - Forrás: epicurious

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!