Csináld magad: kerti hinta gyerekeknek

A kerti hinta minden gyerek álma. Megmutatjuk lépésről-lépésre, hogyan tudja elkészíteni Ön is! Megmutatjuk azokat az alapanyagokat és eszközöket, amelyekkel biztonságos, egyedi gyerekhintát készíthet kertjébe! 

Kerti hinta, a gyerekek kedvence

A kerti hinta elkészítése a precíz előkészületeken alapszik: érdemes előre megrajzolni, vagy az internetről letölteni a hinta vázát, majd ennek mentén elkezdeni beszerezni a hozzávalókat, méretre vágni a léceket, végül pedig stabilan rögzíteni, fellógatni. A munkamenet ezen részét nem szabad félvállról venni, elvégre gyerekeknek szánjuk a hintát, akik biztonsága a legfontosabb. 

kerti gyerekhinta

Fa gyerekhinta készítése 

Hozzávalók

  • léc
  • lánc
  • csavarok
  • szerszámok: fúró, fűrész, smirgli, vonalzó

kerti gyerekhinta

Első lépésben fűrészeljük méretre az alapelemeket, ceruzával számozzuk be őket, hogy munka közben ne tévesszük szem elől, melyik darab hova való. Ha ezzel megvagyunk, kezdjük el összeilleszteni őket: fúróval fúrjuk elő a csavar helyét, majd rögzítsük azokat. 

kerti gyerekhinta

Ha megvagyunk az összeszereléssel, a láncok rögzítése van hátra. Ez a mozzanat akkor nehéz feladat, ha nem egy egyenes vázra kerül a hinta, hanem egy szabálytalan faágra - a hintát vízszintbe hozni pedig folyamatos méricskélést igényel. De ha ezt a mozzanatot abszolváljuk, szinte el is készültünk a kerti hintánkkal

kerti gyerekhinta

Kövesse a Praktikert Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!