Csináld magad: előszobafal

Az előszobafal, a fogas, az akasztó csupa olyan kellékek, amik gyakran kimerítik a szükséges rossz kategóriáját, hiszen valahogy muszáj megoldani a kabátok, sapkák, sálak tárolását. Aki nem szeretné az egész problémakört egy gardróbszekrénybe „zárni”, annak most itt jön 5 inspiráló ötlet, ami kicsit feldobja az előszobafal műfaját. 

Előszobafal saját kezűleg

Habár néhány akasztó az előszoba falára felfúrva minden bizonnyal megoldja a ruhák tárolásának problémáját, ennél azért vannak leleményesebb megoldások is! Ha az előszobafal olcsón történő kivitelezéséről szeretnénk gondoskodni, akkor sem kell kétségbeesnünk: látványos végeredményt érhetünk el filléres hozzávalókkal is!

Ahhoz, hogy előszoba bútor vagy egyszerű előszoba fali fogas helyett saját kezűleg készítsünk egy előszobafalat, pár dologra mindenképp szükségünk lesz: fúrógépre, csavarokra, tiplikre, valamint az alapanyagokra. Az alapanyagok között legyen valamilyen fa vagy fémlap, valamint az elmaradhatatlan akasztók. Ha a faanyag vagy az előszoba fal festése is tervben van, akkor természetesen festékre és ecsetekre is szükségünk lesz még.

Előszobafal ruhaakasztóval

Előszoba megoldások

Egyszerű, de mutatós megoldás, ha az erdőben talált fadarabokat kicsit megcsiszoljuk, lefestjük vagy lakozzuk, akasztókat teszünk rá, és úgy fúrjuk fel a falra. Gyakorlatilag pár száz forintból összejön, az összhatás viszont kétségtelenül menő lesz!

Hasonló logika szerint egy sokkal letisztultabb, elegánsabb bútort is el tudunk készíteni, ehhez egy fehér, laminált fadarabra, és néhány rusztikusabb kilincsre vagy fogantyúra lesz szükség. Szintén olcsó, szintén egyszerű, arra viszont figyeljünk, hogy többféle kilincset tegyünk fel a fadarabra, így lesz csak igazán szemet gyönyörködtető!

Ha az előszobát fehér színűre festjük, akkor eleve kicsit nagyobbnak tűnik majd a tér, ehhez pedig egy fehér előszoba bútor dukál majd. Jópofa megoldás például, ha egy fából készült lapból kivágjuk egy fa sziluettjét, lefestjük fehérre, és egy-egy „eltartó” elemmel együtt felfúrjuk a falra. Bohém, de elegáns végeredmény!

Akasztós előszobafal

Modern előszobafal ötletek

Például egy fém előszobafal modern összhatást eredményez, igaz, ezt saját kezűleg elkészíteni már nem a legkönnyebb feladat. Valljuk be, hegeszteni azért nem állunk neki csak úgy egyik napról a másikra! Mindezektől függetlenül egy fémből készült előszobafal egy kis indusztriális hangulatot tud csempészni otthonunkba, arról nem is beszélve, hogy igazán strapabíró bútorról beszélünk!

Előszoba panel ötletek

Eddig kevesebb szó esett a hagyományosnak mondható megoldásról, ez az előszoba fali panel. Ez gyakorlatilag egy teljes falat – vagy egy nagyobb összefüggő falrészt – beborító bútor, ami kiviteltől függően tartalmazhat nem csak akasztókat, cipőtárolót, tükröt, de akár ülőrészt is. Egy ilyen előszobafal tölgy-, bükk- vagy nyírfából készülhet, méretük pedig igencsak eltérő lehet: egészen keskenytől a széles modellekig.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, nézd meg a Praktiker előszoba fal kínálatát, és válaszd ki a neked legjobban tetszőt!

Ezek is érdekelhetnek!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!