Oldal tetejére

Beltéri hangulatvilágítás: 7 tipp

7 kreatív tipp, hogy különleges hangulatot teremtsünk a beltéri dekorációs világítással. LED égők, beltéri lámpák és kreatív megoldások a Praktiker ötletek oldalán. A világítás nem csupán a praktikumot és a kényelmet szolgálja, hanem a hangulatunkat is befolyásolja.

7 kreatív tipp, hogy különleges hangulatot teremtsünk a beltéri dekorációs világítással. LED égők, beltéri lámpák és kreatív megoldások a Praktiker ötletek oldalán. A világítás nem csupán a praktikumot és a kényelmet szolgálja, hanem a hangulatunkat is befolyásolja.

Megérkeztek a hidegebb hónapok, amikor több időt töltünk a lakásban és jobban vágyunk az otthon melegére, nyugalmára. A meghitt hangulatot nemcsak a lakás berendezése és stílusa teremti meg, hanem a benti világítás is. Egész érzelemvilágunkat befolyásolhatja, hogy milyen fényhatásokkal vesszük körbe magunkat, emiatt praktikus begyűjteni pár ötletet az otthonunk dekorálásához. Cikkünk ebben szeretne segítségül szolgálni és néhány tippet adni.

beltéri lámpa design

LED-világítás

A különböző beltéri LED-világítók, fénycsíkok és -szalagok rendkívül népszerűek mostanában. Számtalan, jobbnál jobb lehetőséget nyújtanak a lakás minden helyiségében. Egyszerre töltenek be esztétikai és funkcionális szempontokat is. Egy modernebb változatuk, az RGB LED-csipekkel felszerelt lámpák esetében mi magunk szabadon kiválaszthatjuk a használni kívánt árnyalatot az alapszínekből. Az új típusú LED-lámpák fényereje szabályozható, ami azt jelenti, hogy igényünk, kedvünk szerint állíthatjuk be a LED-szalag fényének árnyalatát. Ez egy igen hasznos funkció, hiszen nem minden napszakban vágyunk ugyanarra az intenzitású fényhatásra. Egyes időszakainkban nyugtató, harmonikus fényekre van szükségünk, máskor jólesnek a harsányabb, erősebb fények.

Tipp 1: használjunk fehér LED-szalagot a konyha nehezen megközelíthető, sötétebb sarkaiban, részeiben. Egyrészt megkönnyíti a konyhai munkát és a takarítást, másrészt nagyon modern, trendi hatást érhetünk el vele. Ha amerikai stílusú konyhánk van, próbáljuk ki azt a trükköt, hogy LED-csíkokat helyezünk el a pult alsó részére!

Tipp 2: vegyünk a hálószobába RGB LED-csipes fénysort, rögzítsük az ágy vagy a polcsor fölé! Kísérletezzünk az alapszínek különböző árnyalataival. A színeknek köztudottan terápiás hatásuk van: figyeljük meg, hogy hogyan hatnak ránk a különböző fényhatások!

melegfényű led égősor

Tipp 3: különösen praktikus megoldás LED-lámpákat felszerelni a beépített gardróbszekrény felső falára. Stílusos és nagyon megkönnyíti a szekrényben való keresgélést.

Tipp 4: szereljünk fehér LED-fénycsíkot a fürdőszobai tükör fölé vagy a fürdőszobai szekrény belső részébe! A szokásos fürdőszobai tevékenységeket sokkal kényelmesebben tudjuk végezni, ha jól látjuk a tükröt, illetve a fürdőkád feletti, melegebb fényekből összeállított hangulatvilágítás csodálatos élménnyé varázsolhatja a fürdést és a relaxációt.

Tipp 5: világítsuk meg a lépcsőnket LED-szalagokkal úgy, hogy fokonként világító szalagokat helyezünk a lépcsőre! Praktikus, segíti a balesetek megelőzését, egyben hihetetlenül látványos!

Beltéri lámpák

A beltéri lámpáknak színben, stílusban egészen széles tárháza kapható a boltokban: állólámpák, kis asztali lámpák, éjjeliszekrényekre készült dizájnlámpák, retro vagy vintage világítótestek és még sorolhatnánk.

Tipp 6: alakítsunk ki egy meghitt, barátságosan berendezett olvasósarkot a nappaliban vagy a hálószobánkban! Válasszunk a fotel és a könyvesszekrény stílusához passzoló régies állólámpát! Ha sikerül jól összehangolni az egyes darabokat, akkor egy igazi, meghitt hangulatú kis kuckónk lesz, ahová jutalom lesz leülni egy hosszú, dolgos nap után!

Mennyezeti világítás

A mennyezeti világítás a legelterjedtebb világítási forma. De ezt is feldobhatjuk stílusos dizájnlámpákkal, retro hangulatú égőkkel vagy színes LED-világítással.

Tipp 7: ha a konyhánkban dominál valamilyen szín, pl.: kék vagy zöld, dobjuk fel a helyiséget a hagyományos világítás mellett valamilyen színes, az alapszínhez passzoló LED-díszvilágítással, amit a mennyezethez, a falak találkozásához szerelünk fel! Nagyon vidám, örömteli hangulatot tudunk teremteni vele!

Kapcsolódó termékeink

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • Termékfoglalás

  A megrendelt terméket akár 5 napig lefoglaljuk Önnek!
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével