Oldal tetejére

Amit a vinyl padlóról tudni érdemes

Ismerje meg a vinyl padló kiválasztásának szempontjait és a lerakás műhelytitkait! A pontos ismeretek birtokában már csalódásmentesen választhatja ki új padlóját

A vinyl padló

A vinyl padló egy többrétegű, speciális műanyag, amely megfelelő merevséggel és kopásállósággal rendelkezik. Van rajta UV-réteg is, így a napfény kevésbé károsítja a hagyományos PVC padlóhoz képest, valamint keményebb felülettel is rendelkezik elődjénél, így igazán kitűnő választás lehet számunkra.

vinyl padló

Két típus terjedt el ebből a padlóból, a ragasztható és a klikkes kivitel. Előbbi általában öntapadós, utóbbi pedig a laminált parkettához hasonlóan csatlakoztatható össze, egyetlen mozdulattal. Nagyon könnyű vágni, alakítani, így a megmunkálásához sem kell komolyabb gépparkot létesítenünk. A telepítése nagyon egyszerű, de javallott az aljzatbetont alaposan megtisztítani a törmeléktől, esetleges kavicsoktól, mert ezek évek alatt átlyukaszthatják a lapot, illetve vizuálisan is zavaró egy-egy kitüremkedés vagy kiemelkedés a sima textúrából.

A vinyl padló mindegyik egyéb padló és falburkolatot legyőző előnye, hogy olyan élethű textúrákkal rendelkezik, hogy a szakavatatlan szem biztosan nem tudja megmondani, hogy parkettát van vinyl burkolatot lát. Gyönyörű, fa erezetes lapokat is kaphatunk, de akik az egyszerűbb, letisztultabb textúrákat kedvelik, azok sem fognak csalódni a széles termékpalettában.

Lerakása sokkal gyorsabb, mint a PVC padlóé, így a mesteremberekkel is kisebb szerelési díjban alkudhatunk majd meg, de egy kis barkácskedv és rutin mellett nyugodtan nekiláthatunk mi is lerakni ezt a burkolatot, kis gyakorlás után tökéletesen fog menni!

A vinyl padló kopásállósága

A vinyl padló olyan magas kopásállóságú, hogy ipari felhasználásra is tökéletesen alkalmas. Leburkolhatunk vele akár egy óvodát, iskolás vagy közintézményt, és biztosak lehetünk benne, hogy állni fogja a sarat. 

Hová érdemes vinyl padlóburkolatot választani?

A válasz nagyon egyszerű. Gyakorlatilag bárhová. A vinyl padló mindegyike 100%-ban vízálló tulajdonsággal rendelkezik, így bátran számolhatunk vele a vizes helyiségekben is.

Csúszásgátló és antibakteriális felülete biztosítja, hogy gyermekeink szobáját is bátran burkolhatjuk vele. Ráadásul hangtalanul lehet rajta éjszaka kisétálni a gyerekszobából, így nem kell tartanunk tőle, hogy az aprónép felébred, amikor reccsen a parketta.

Amennyiben előrelátók voltunk a fűtés tervezésénél, és padlófűtésünk van a nappaliban, netán a lakás egyéb részein, ebben az esetben is kifejezetten ajánljuk, hiszen a fűtésrendszerünkből a padlón át érkező szabályozott mértékű melegre az anyag nem deformálódik, keménységéből ennek hatására egyáltalán nem veszít.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Hasznos volt ez az oldal?