Békebeli karácsonyi hangulat - ajtó koszorú polisztirol rozettából

Vendégbloggerünk, Wein Krisztina egy polisztirol rozettából készült ajtó koszorúval teremt békebeli karácsonyi hangulatot. Nézzük, hogyan készítette el a kreatív ünnepi díszt!

Egy karácsonyi koszorúhoz igencsak illik a századelő békebeli hangulata. A hagyományos piros kiegészítők, a valódi örökzöldek, szalagok mind ezt erősítik - csak az alap valami egészen formabontó.
A régi polgári lakások, mennyezet díszítő gipsz stukkóit idéző polisztirol rozetta, első gondolatra talán nem a leginkább magától értetődőbb koszorú alap. De gondoljunk csak bele, a mintája gyönyörű szép, kör formája pont az amire egy koszorúnál szükségünk van, az anyaga pedig éppen annyira puha, hogy könnyedén tudjunk vele dolgozni. Aki rászánja magát az elkészítésére, meglátja, hogy ennyire rövid idő alatt, ilyen látványos karácsonyi dekorációt még soha nem készített.

Karácsonyi ajtó koszorú polisztirol rozettából

Hozzávalók:

  • polisztirol mennyezeti rozetta (30 cm átmérőjű)
  • "U” szögek
  • különböző örökzöldek
  • szalagok, bogyók a díszítéshez

Elkészítés:

Szedjünk a kertben különböző örökzöldeket. Babérmeggy, tuja, fenyő…bármi megfelelő. Vágjuk kb. 15 cm-es darabokra és az „U” szöggel erősítsük fel a polisztirol rozetta külső szélére, egymás után átfedésben.

Karácsonyi koszorú készítése polisztirol rozettából

Koszorú készítése polisztirol rozettából

Az „U” szögeket simán, kézzel is bele fogjuk tudni nyomni a rozetta anyagába, csak arra ügyeljünk, hogy jó mélyre nyomjuk, hogy ott is maradjon, és az ágat is tartsa.

Karácsonyi koszorú kellékek

Amikor elkészültünk az ágak elhelyezésével, kezdődhet a díszítés. Erre bármit használhatunk, ami nekünk tetszik. Mi piros bogyós dekor ágakról levágtuk a nagyobb bogyókat, ezt szúrtuk az ágak közé, és a legvégén egy széles kockás szalagból egy nagy masnit kötöttünk rá.

Ajtó koszorú

Díszítsd fel az otthonod a Praktikerben kapható ünnepi kellékkel!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!