Oldal tetejére

Roló fajták ablakra - Milyen rolót vegyek?

Lassan, de biztosan berobban a nyári forróság, a kérdés eldöntését, hogy redőnyt vagy rolót válasszunk, nem érdemes tovább halogatni. Elhoztunk 5-5 érvet mindkét termék mellett, hogy segítsünk a választásban, valamint áttekintjük a piacon aktuálisan megtalálható típusokat!

Az ablaküvegen keresztül rengeteg hő jut be az otthonokba. Bizonyos időszakokban ez akár előny is lehet, nyáron viszont ennek pont az ellenkezőjére vágynánk. A megfelelő árnyékolástechnikai eszköz kiválasztásával optimális hőmérsékletet tudunk biztosítani. Egy roló vagy egy redőny például sok esetben kiválthatja a klímát, akár 10 fokkal is lejjebb tudja vinni a hőmérsékletet.

Sötétítő roló - Praktiker

Roló, roletta reluxa, redőny – melyik micsoda?

Talán a redőnyt nem kell különösképpen bemutatni, ezt mindenki ismeri, tulajdonképpen ez a legösszetettebb szerkezet. A cikkünk végén kitérünk a részletekre is, ezért elöljáróban csak annyit mondunk, hogy tetőtéri ablakok esetén nem alkalmazható.

A reluxa nyomokban még emlékeztet a redőnyre, hiszen szintén kisebb lamellákból áll, de ez már fémből vagy műanyagból készül, illetve az ablakon belül kerül elhelyezésre. A roló és roletta pedig a reluxa továbbgondolása, itt már nincsenek lamellák csak egy lehúzható árnyékoló vagy sötétítő, javarészt valamilyen textilszerű anyagból.

Természetesen vannak még további, olyan mikrospecifikációval rendelkező típusok, mint a tokozott roletta vagy éppen a szúnyoghálós roló, de ezek ismertetésébe most nem mennénk bele, inkább szerepeljenek itt az örökzöld roló típusok!

Római bambusz roló - Praktiker

5 roló, ami soha nem megy ki a divatból

Fúrás nélkül szerelhető roló

Az egyik létező legszerethetőbb árnyékoló a fúrás nélkül, tépőzár segítségével felszerelhető roló, aminél plusz extra, hogy vágható. Természetesen a praktikus roló millió színben kapható. 

Fúrás nélkül szerelhető roló

Hővédő roló

A fúrás nélkül rögzíthető roló egy másik típusa az ablakkeretre csíptethető vagy ragasztható változat. Tökéletes sötétítést biztosít, mivel a fény a roló szélénél sem tud bejutni. Thermo bevonatának köszönhetően hűsen tartja lakását.

Hővédő roló

Bambusz roló

Aki hosszú életű, természetes árnyékolót keres, nem nyúlhat mellé az örök kedvenccel, a bambusz rolóval, ami számtalan színben, méretben elérhető. 

Bambusz roló

A termékért kattintson a képre!

Alumínium roló

Hosszú életű, kiváló hő-és fényszigetelő, felszerelése, tisztítása egyszerű. Az alumínium roló mellett csak pozitív érveket tudunk felsorolni, nem véletlenül örök darab a barkácsáruházak polcain. 

Alumínium roló

Kattintson a képre a termékért!

Roló tetőtéri ablakhoz

A roló tökéletesen kizárja a fényt, a nappalt éjszakává változtatja. Elnyűhetetlen, szennyeződésnek ellenálló, antisztatikus gumival bevont anyagból készül. A fényzáró roló alumínium kerete lehetővé teszi, hogy a roló tetszőleges helyzetben megállítható legyen. A roló szélei keskeny alumínium sínekben helyezkednek.

Roló tetőtérablakhoz

Redőny vagy roló? Melyiket válasszam?

Az árnyékolás során számos személyre szabott igényünk lehet, ezért fontos megtalálni a megfelelő típust az árnyékolók közül. Teljes sötétséget szeretnének vagy csak enyhe derengést? Esetleg belső árnyékolóink legyenek hőszigetelők is egyben? Habár az egyszerű roló is használható különböző szempontok szerint, de van olyan típus, például a thermo roló, ami alkalmas lehet több feladatra is, például hőszigetelésre. Lássuk hát az érveket!

5 érv a redőny mellett

 • azon túl, hogy árnyékol, biztonságérzetet ad, hozzájárul a ház védelméhez, ellenállóbb a viharokkal szemben, betörésbiztos
 • számtalan típusa a lehetőségek tárháza: műanyag, alumínium, vakolható tokos, külső tokos, belső tokos, kis lamellás, nagy lamellás, távirányítható, motoros, szúnyoghálóval felszerelt
 • egyszerre hőszigetel és árnyékol, télen/nyáron segít megtartani a helyiségek hőmérsékletét, véd a külső behatolástól, portól, zajoktól
 • hosszú élettartam, nem rozsdásodó alkatrészek, zajtalan működés
 • könnyen tisztítható

Zebra roló - Praktiker

5 érv a roló mellett

 • gyorsan felszerelhető és karbantartása sem időigényes
 • könnyen kezelhető, egyetlen mozdulattal „beüzemelhető”
 • számtalan alapanyagból, színben, textúrával készül – például: bambusz roló, sávroló, római roló, rolós függöny, tetőablak roló
 • thermo roló típus tökéletes sötétítést biztosít, a fény a roló szélénél sem jut be, thermo bevonatának köszönhetően kiválóan szigetel, a roló nyáron is hűsen tartja lakását
 • kedvező, elérhető ár

 A Praktiker számtalan megoldást kínál az árnyékolás terén. Válogass a széles választékból!

Hasznos volt ez az oldal?