Oldal tetejére

7 dekortrend, amit idén elfelejthetünk

Aki szereti az otthonát dekorálni, átrendezni, felújítani, az tudja, ebben a folyamatban az első és legfontosabb az inspiráció. Tetszik, nem tetszik, ennek egyik leggyakrabban használt csatornája a Pinterest.

A felkapott közösségi oldal komoly vélemény- és ízlésformáló szerepbe lépett elő az elmúlt években, az oldalon megosztott és felkapott tartalmak többek között azt is előre jelzik, hogy mi megy ki a divatból, mi marad – és persze, hogy mik lesznek az új trendek. A Pinterest csapatának trendelőrejelzése alapján most eláruljuk, mi az a 7 dolog, aminek egészen biztosan búcsút inthetünk 2017-ben.

1. Cikcakk
Bár a cikcakkminta szép, egy ideig biztosan nem találkozunk vele. Szakértők szerint 15 évre biztosan pihenőt kap. A markáns mintát a tompa, hűvös, nem tolakodó színű textíliák váltják. Legtöbben a mályva árnyalataira kerestek rá.

2. Falfeliratok

A falra, ajtókra függesztett monogramok, betűk, tőmondatok ideje szintén lejárt. Nincs többé LOVE felirat a könyvespolcon, Konyhatündér a konyha falán és kétsoros életigazságok a nappaliban. De lesz helyette sok-sok lambéria – falon, plafonon, hálóban és fürdőben. 

A post shared by CDB Woodworks (@cdbwoodworks) on

3. Rendetlenség
A rend és a rendszerezés idejét éljük, legalábbis ezt sugallják az online trendek, amelyek egyszer és mindenkorra fel akarják számolni a káoszt, a felesleges porfogókat, nippeket, azokat a kütyüket, amelyek rég bevették az íróasztalt, a gyerekszobát és a nappalit. A minimalizmus lesz a trend az idén, és ennek szellemében mindenki megtanulja, hogyan kell úgy igazán rendet rakni.

4. Sárga hálószobák
Ami a színeket illeti, 2017 nagy vesztese a sárga, pláne, ami a hálószobát illeti. A napszínű, drámai hálókat felváltják a tompa és diszkrét színek, előkerülnek az antik szőnyegek, a rég elfeledett makramé, a bohém függönyök, de a szobanövények is újra előkerülnek.

5. Vörös összes árnyalata
Ha fa alapanyagokról van szó, a vörös szín összes árnyalata kikerült a kedvencek közül, a mahagóni, a cseresznye az idén biztos nem lesz trendi, ellenben a szürkét és annak hidegebb árnyalatait kiáltották ki az új semleges színnek.

6. Mediterrán konyha
A tágas, rusztikus, díszes, tömör fából készült mediterrán konyhák ideje is lejárt, a keresések zöme azt mutatja, hogy – nosztalgikusan – nagyszüleink falusi konyháját hoznák vissza a legtöbben. Előkerülnek az ütött-kopott konyhabútorok, a retroeszközök és nagyszüleink örökségei.

7. A 2016-os Pantone-színek
2016 színeit, a rózsakvarcot és a derűs kéket egy teljesen más színvilág váltotta. 2017-ben a lombzöldé lesz a főszerep, amit szorosan a szürke és a mályva kísér.

Hasznos volt ez az oldal?

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!