Oldal tetejére

5 tipp, hogyan tegyük olcsón otthonosabbá a lakást

Nem kell vagyonokat költeni ahhoz, hogy otthonos hangulatot teremtsünk a lakásban, néhány apró részlet többet ér a több százezer forintos dizájnbútoroknál. Most ehhez adunk hasznos ötleteket.

Nem kell vagyonokat költeni ahhoz, hogy otthonos hangulatot teremtsünk a lakásban, néhány apró részlet többet ér a több százezer forintos dizájnbútoroknál. Most ehhez adunk hasznos ötleteket.

1. Barátságos színek
Szakadjunk el az unalmas és hideg fehér falaktól! Hacsak nem skandináv stílusú az otthonunk, ahol a természetes kiegészítők és éppen a sok letisztult fehér szín teremt otthonos hangulatot, akkor megéri színekkel kísérletezni. Mostanában különösen divatosak a sötét falszínek, akár kékben, zöldben vagy szürkében, és ezek meglepően meghitté varázsolják a teret.

2. Fények
Általában nem sokat foglalkozunk a megvilágítás kialakításával, a nappaliban a mennyezeti világítás mellé egy olvasólámpáról vagy egy állólámpáról szoktunk gondoskodni. Márpedig minél több apró fényforrást használunk egy szobában, annál hangulatosabb képet fest este. Emellett fontos, hogy a meglévő fényforrásaink meleg fényt árasszanak. Ha nem egy műhelybe keresünk izzót vagy LED-fényforrást, akkor a meleg fényűeket válasszuk. Tágabb, világosabb tereknél nem kell nagy kockázatot vállalnunk a sötét falakkal, de lefesthetünk csak egy-egy falrészletet is.

3. Gyertyák
A gyertyafény mindig meghitt hangulatot áraszt, és ezt érdemes kihasználni az otthonunkban, különösen az ünnepek idején. Még jobb, ha illatos gyertyát választunk, csak ne felejtsük eloltani, ha lefekszünk vagy elmegyünk otthonról.

4. Fotókat a falra!
Mi adhatná meg jobban az otthonosság érzését, mint a családi fotógyűjteményünk emlékezetes darabjai? Szenteljünk egy falfelületet a fényképeknek, és akárhányszor rájuk nézünk, melegséggel fogják eltölteni a szívünket.

5. Takarók, szőrmék
Különösen télen hívogató látvány egy dekoratív takaró vagy szőrme hanyagul a székre, az ágyra vagy a kanapéra terítve. Már sokféle élethű műszőrme kapható, ami nemcsak állatbarátabb, de pénztárcakímélőbb megoldás is.

A photo posted by Lindsey (@lindsey_vergote) on

A photo posted by Amélie (@madameetlily) on

A photo posted by kołzi.koc (@kolzi.koc) on