Oldal tetejére

5 karácsonyi ajándéktipp konyhatündéreknek

Rengeteg lehetőség közül választhatunk, ha olyan embert szeretnénk megajándékozni, aki szívesen tölt időt a konyhában. Most ezekből mutatunk be párat.

Fagyikészítő
Decemberben legfeljebb téli fagyira szoktunk gondolni, pedig egy konyhatündér repertoárjában nagy kincs egy fagyifőző gép. A család tagjai el fogják felejteni a cukrászdában kapható fagylaltokat, miután először találkoztak a házi verzióval.

Asztali grillsütő
Az asztali grillezés egy külön műfaj, amelynek a legnagyobb előnye, hogy minden évszakban művelhető. Emellett nincs szükség kertes házra ahhoz, hogy élvezzük a grillezés hangulatát, hiszen egy elektromos asztali grillel akár egy tizedik emeleti panellakásban is megtehetjük ezt.

Gyümölcscentrifuga
Egész máshogy kezdődik a nap, ha gyümölcsökből és zöldségekből frissen facsart lével indítjuk. Nem véletlenül vágyakoznak sokan gyümölcscentrifugára. A karácsony megfelelő alkalom arra, hogy ezek a kívánságok teljesüljenek. Mivel a centrifugálásban az egyetlen kellemetlen rész a takarítás a lé elkészítése után, érdemes arra odafigyelni, hogy a választott gép elemei könnyen tisztíthatók legyenek.

Aszalógép
Aki szereti az aszalt szilvát, barackot, almát, banánt, az egy aszalógéppel csodákat képes művelni. A gyümölcsök mellett zöldségeket, gombát, fűszereket is tartósíthatunk ezzel a módszerrel. Akinek saját kertje van, még jobban ki tudja használni, például fantasztikus fűszert készíthet télire a nyáron termett paradicsomból.

Airfryer olajsütő
Ha a megajándékozott az egészséges étkezés híve, akkor nemcsak gyümölcscentrifugában gondolkozhatunk. Az Airfryer olajsütő nem bő olajban süti ki a sült krumplit, hanem éppen ellenkezőleg: forró levegő keringetésével olaj nélkül, vagy minimális olaj felhasználásával készíthetünk vele ropogós ételeket. Így kisebb lelkiismeret-furdalással fogyaszthatjuk a sült krumplit, a rántott húst vagy a zöldségeket.

Hasznos volt ez az oldal?